Kok

  • Niveau 2
  • 2 jaar
  • Meppel | Assen | Emmen

Gasten laten genieten van een verrassende en smakelijke lunch, diner of tussendoortje, door jou klaargemaakt: dat is wat je wilt.


Lees meer

Kok

  • Niveau 2
  • 2 jaar
  • Meppel | Assen | Emmen

Gasten laten genieten van een verrassende en smakelijke lunch, diner of tussendoortje, door jou klaargemaakt: dat is wat je wilt.


Lees meer

Kies je leerweg en regio

Alles over deze opleiding

  • Introductie

    Gasten laten genieten van een verrassende en smakelijke lunch, diner of tussendoortje, door jou klaargemaakt: dat is wat je wilt.

  • Je leert zoveel mogelijk actief in de praktijk: in de opleidingskeuken van school en tijdens stages. Vanaf het eerste schooljaar loop je 2 dagen per week stage in een keuken of restaurant. Ontdek jouw opleiding hieronder.

  • Vakken en keuzedelen

    Vakken:

    • Warenkennis 
    • Gastronomie  
    • Hygiëne 
    • Koken 
    • Keuken organiseren en inrichten
    • Nederlands
    • Rekenen
    • Engels
    • Burgerschap


    Keuzedelen:

    • Ondernemend gedrag
    • Wijnkennis
    • Eetcultuur en wensen
    • Arbo

  • Stage

    Bij de Beroepsopleidende Leerweg (BOL) ga je naar school en doe je praktijkervaring op tijdens je stage. Stage wordt ook wel beroepspraktijkvorming genoemd. Je loopt stage bij een erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven vind je op stagemarkt.nl.

    Bij de Beroepsopleidende Leerweg (BOL) ga je naar school en doe je praktijkervaring op tijdens je stage. Stage wordt ook wel beroepspraktijkvorming genoemd. Je loopt stage bij een erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven vind je op stagemarkt.nl.

    Bij de Beroepsopleidende Leerweg (BOL) ga je naar school en doe je praktijkervaring op tijdens je stage. Stage wordt ook wel beroepspraktijkvorming genoemd. Je loopt stage bij een erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven vind je op stagemarkt.nl.

  • Onze begeleiding

    Persoonlijke aandacht vinden wij belangrijk. Tijdens je opleiding krijg je een loopbaanoriëntatiebegeleider (LOB’er) die je begeleidt bij je studievoortgang en ontwikkeling. Je kunt altijd terecht bij jouw LOB’er.

    Misschien heb je daarnaast ook behoefte aan aanvullende begeleiding. Drenthe College heeft een uitgebreid netwerk van professionals binnen en buiten de school. Zij hebben veel ervaring met het begeleiden van hulpvragen op allerlei vlakken. Denk bijvoorbeeld aan financiële, persoonlijke of gezondheidsproblemen of een bepaalde vorm van Passend Onderwijs. Je staat er nooit alleen voor!

  • Versnellen of intensiveren

    Het is mogelijk om jouw opleiding te versnellen of intensiveren. Dit hangt af van jouw ervaring en inzet. Dit doe je in overleg met jouw loopbaanoriëntatiebegeleider (LOB’er).

    DC plus is de verzamelnaam voor alle extra activiteiten die je bij Drenthe College kunt doen naast je opleiding. Zoek je meer uitdaging of wil je jezelf ontwikkelen? Dan zijn er diverse excellentie-trajecten. Denk bijvoorbeeld aan Skills, Topacademie en stagelopen in het buitenland.

  • Aan het werk

    Je kan aan de slag als kok in een restaurant, hotel of café.

  • Verder studeren

    Je kan bij Drenthe College jouw kennis uitbreiden door verder te studeren als Zelfstandig Werkend Kok, niveau 3.

Nieuws en Verhalen

Keuzegids mbo

2022
Nr. 1

Onze koksopleidingen zijn verkozen tot Beste opleiding van Nederland en Topopleiding.

 

Koksopleiding

Over Horeca Catering Manager 

“De Topacademie is een plek waar je jezelf kunt ontwikkelen en wat je leert kun je meteen toepassen in je schoolopdrachten.” - Nils

 

Facilitair Dienstverlening

 

Gastheer of Gastvrouw

De opleiding in beeld

Kok roert in de pan en snijdt komkommer
Koks met plezier in de keuken
Kok snijdt komkommer en kijkt in camera
Kok roert in de pan en kijkt in camera
Detailfoto van bord met salade
Detailfoto taco's
Kok bereidt taco's
Taco's en salade op een bord
Kok bij keukenmachine
Kok in de keuken
Kok kijkt de camera in
Detailfoto kok bezig met bereiden eten
Kok bakt ei
Kok met pepermolen
Koks lachen naar de camera
Kok legt eten op bord
kok legt eten uit pan op bord
Kok en docent in de keuken
Kok kijkt lachend in de camera
Kok haalt eten uit de oven
Kok met ovenschaal bij de oven
Kok is vlees aan het braden
Kok bij green egg
Kok haalt vlees uit de green egg
close up kok bij green egg
Kok roert door pan
Kok bij pan kijkt camera in
Twee koks kijken lachend de pan in
Koks krijgen instructie van docent
Drie koks krijgen les van docent
Koks krijgen instructie over snijden vlees

Ga jij werken als Kok?

Kom kennismaken!

18 jun

Op zoek naar een geschikte mbo-opleiding? Laat je informeren door onze docenten en studenten!

27 jun

Op deze Open Dag kan jij al je vragen stellen over Sprinthavo en Sprintvwo!

Meer mogelijkheden voor jou...

Zelfstandig Werkend Kok

Niveau 3 | Emmen | Assen | Meppel | BBL | BOL

Dienstverlening: Medewerker Facilitaire Dienstverlening

Niveau 2 | Emmen | Assen | BOL

De wereld vanHoreca & Facilitair

Facilitair Leidinggevende

Niveau 4 | Emmen | Assen | Meppel | BOL

Horeca Catering Manager

Niveau 4 | Emmen | BOL

Horeca, Voeding of Voedingsindustrie Assistent

Niveau 1 / Entree | Emmen | Assen | Meppel | BBL | BOL