Kies je leerweg en regio

Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Regio
Meppel | Emmen
Samengevat
Studie in cijfers
Doe jij net een stapje extra voor jouw gasten?

Als Horeca-Catering Manager heb je de leiding over een afdeling van een hotel, restaurant of instelling.

Dit ben jij:

  • Je bewaakt de (financiële) situatie.
  • Je ontwikkelt het ondernemingsplan en bent medeverantwoordelijk voor de bedrijfsvoering.
  • Je bent zakelijk, besluitvaardig en communicatief vaardig.
Super Last-minute Studiekeuze - Kies DC!

Donderdag 18 juni

Klik hier voor meer info!

De opleiding

De opleiding is een combinatie van de opleiding Facilitair Leidinggevende (niveau 4) en de opleiding Kok (niveau 2) of de opleiding Gastheer/Gastvrouw (niveau 2). Je krijgt dan ook twee diploma's. Na het tweede jaar sluit je niveau 2 af, na het derde jaar niveau 4.

Ontdek jouw mogelijkheden hieronder.

    • Warenkennis 
    • Gastronomie
    • Drankenkennis 
    • Hygiëne 
    • Gebouwenservice 
    • Veiligheid logistiek 
    • Financieel management
    • Algemeen management
    • Rekenen
    • Nederlands
    • Engels
    • Burgerschap

  • Tijdens je stage ga je wat je op school leert, gebruiken in de praktijk. Zo maak je vanaf het eerste jaar kennis met jouw toekomstige beroep. In overleg met jou, je vakdocent en LOB'er zorgen wij voor een goede stageplek. Erkende leerbedrijven vind je hier: www.stagemarkt.nl
  • Tijdens je opleiding word je begeleid door jouw LOB’er. Het kan zijn dat je tijdens de opleiding tegen problemen aanloopt. Geef dat aan bij je LOB’er, je kan daarna terecht bij StudentAdvies (StAd). Zo zorgen we dat jij met een diploma en vol vertrouwen de school verlaat.

  • Het is mogelijk om jouw opleiding te versnellen of intensiveren. Dit hangt af van jouw ervaring en inzet. Dit doe je in overleg met jouw LOB'er.

Uit de praktijk

Bibi winnaar Drentse kei

 

Horeca

Na de opleiding

Na 3 jaar op Drenthe College te hebben gestudeerd heb jij je diploma op zak.

Ik wil het gasten graag naar hun zin maken.

Praktische zaken

Lees hier alles wat je moet weten over de praktische zaken van de opleiding.

  • Je bent in het bezit van minimaal één van onderstaande documenten:

    • Vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg of theoretische leerweg.
    • Havo met overgangsbewijs naar leerjaar 4.
    • Mbo-diploma niveau 2 of 3 of vergelijkbaar diploma.
    • Specialist diploma niveau 3 of 4 voor eenzelfde beroep of beroepencategorie.
  • Ga je voltijd studeren? Dan betaal je wettelijk lesgeld aan DUO. Kijk op de site van DUO voor de actuele studiekosten.

    Naast het lesgeld zijn er ook kosten voor bijvoorbeeld persoonlijke schoolspullen, boeken en licenties.

    • Boeken leerjaar 1 € 500,-
    • Boeken leerjaar 2 en 3 € 350,-
    • Kleding vanaf € 250,-
    • Messenset € 60,-
  • Boeken € 800,- 

    Rekenmachine

    Laptop

    Kleding € 385,-

    Horeca Catering Manager kok: messenset € 67,50

De opleiding in beeld

Student Horeca krijgt uitleg over serveren
Leren serveren
Portret horeca studenten
Begin je eigen horecabedrijf!
Portretfoto horeca manager
Doe kennis op over leidinggeven
Foto interieur café
Werk in een horeca gerelateerd bedrijf
Horeca student afwassend in keuken
Een combinatie van praktijk en theorie
Interview met Horeca student in keuken
Leer koken
Horeca studenten in klaslokaal
Vergroot je warenkennis

Word jij Horeca Catering Manager?

Kom kennismaken!

13 jul

Zomervakantie! Lekker chillen en tot volgend schooljaar!

Meer mogelijkheden voor jou...

Manager/Ondernemer Horeca

Niveau 4 | Emmen | BOL

Kok

Niveau 2 | Emmen | Assen | Meppel | BBL | BOL

De wereld vanHoreca en Facilitair

Zelfstandig Werkend Kok

Niveau 3 | Emmen | Assen | Meppel | BBL | BOL

Gastheer/Gastvrouw

Niveau 2 | Emmen | Assen | Meppel | BBL | BOL

Zelfstandig Werkend Gastheer/Gastvrouw

Niveau 3 | Emmen | Assen | Meppel | BBL | BOL