Home Zevende editie FIRST LEGO League wedstrijd in Emmen
Zevende editie FIRST LEGO League wedstrijd in Emmen
07/12/2017 - 09:00

Voor de zevende keer op rij organiseert Drenthe College de Regionale FIRST LEGO League wedstrijden voor Drenthe. Bijna 65 Mbo-studenten en medewerkers van Drenthe College maken er zaterdag 16 december een prachtig LEGO evenement van, met deelname van maar liefst 16 schoolteams uit de regio.

 First lego league DC 2016 - 1.jpg

Het thema van FIRST LEGO League is dit jaar: Hydro Dynamics*. In het hele land gaan waarschijnlijk meer dan 700 teams, verspreid over 28 regiofinales (waarvan Drenthe College één is) met elkaar de sportieve strijd aan. Bij dit evenement strijden verschillende voortgezet onderwijs scholen tegen elkaar met zelf gebouwde robots van LEGO.

*Hydro Dynamics: Mensen gebruiken dagelijks water, maar denken waarschijnlijk niet vaak na over hoe en waarom mensen water gebruiken. Of het nu direct (drinken of wassen) gebruik of indirect (voor het maken van producten die ze gebruiken of om energie op te wekken) gebruik is, mensen hebben allemaal op veel verschillende manieren behoefte aan water. De projectopdracht is de wijze waarop mensen water vinden, transporteren, gebruiken of afvoeren te verbeteren.

Naast deze wedstrijden zijn er ook nog verschillende activiteiten te doen die te maken hebben met LEGO en techniek. Zo zijn er verschillende soorten technische proefjes met de studenten van Science on Tour van Universiteit Twente en kun je zelf met VR-brillen aan de slag.

First lego league DC 2016 - 2.jpgFirst lego league DC 2016 - 3.jpg

 

Op zaterdag 16 december a.s. van 10.00 tot 16.00 uur vindt de Regionale FIRST LEGO League plaats in Emmen, locatie Van Schaikweg 98 van Drenthe College. Deze dag staat in het teken staan van de regionale rondes. In Emmen strijden zestien teams. De winnaar van deze ronde gaat door naar de Benelux finale die komend jaar plaats vindt op zaterdag 3 februari 2018 in Leeuwarden. Kom je daarvan als winnaar uit de bus dan mag je deelnemen aan de vierdaagse wereldwijde World Festival finale in Detroit (Michigan, VS) van 25 tot 28 april 2018.

 First lego league DC 2016 - 5.jpgFirst lego league DC 2016 - 6.jpg

Wereldwijd daagt de FIRST LEGO League meer dan 233.000 kinderen uit in de leeftijd 9 tot en met 15 jaar uit in meer dan 80 landen.

Publiek en supporters van deelnemers zijn zaterdag 16 december van harte welkom, de entree is geheel gratis en er zijn leuke dingen te doen.

Tevens ondersteunen wij het Glazen Huis in Emmen met diverse acties, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan Serious Request. Zo verkopen we onder andere heerlijke warme broodjes knakworst.

 

Inloggen


Wachtwoord vergeten? Klik hier