Bouw & afbouw

Nederland is nooit af! Daarom wordt er elke dag gebouwd en verbouwd. Aan huizen en bedrijven, tot aan hele woonwijken en winkelcentra toe. Maar ook aan grote fabrieken, futuristische voetbalstadions of hypermoderne scholengemeenschappen.
Meer info

Media & ICT

De mediavormgever grafisch houdt zich bezig met de vormgeving van alles wat gedrukt moet worden: huisstijlen, posters, kranten en verpakkingen. Terwijl de mediavormgever interactief zich richt op internet: websites, apps en social media presentaties.

Meer info

Proces, AOT & laboratoriumtechniek

Veilige producten en efficiënte processen. Wie in de procestechniek terechtkomt, houdt vanzelf op met denken in kleine hoeveelheden. In de procesindustrie worden grondstoffen en producten namelijk vooral op grote schaal vervaardigd.
Meer info

TT-Instituut (Auto- en motorfietstechniek)

Ben jij gek op sleutelen aan auto’s en motoren? Weet jij altijd een oplossing voor die niet lekker lopende motor? Houd je van de racesport, nieuwe technieken en zou jij wel willen sleutelen aan die hightech motoren en auto’s?
Meer info

Werktuigbouw, elektrotechniek & installatietechniek (Engineering)

De metaalsector is een van de paradepaardjes van de Nederlandse economie. Maar liefst 400.000 mensen hebben een baan in deze sector die voorop loopt in de wereld. Zo’n 7500 hoogwaardige bedrijven produceren veel verschillende producten zoals metaalwaren, apparaten, machines,....
Meer info
Home Techniek
Onze opleidingen Techniek

Geen bedrijfstak is zo veelzijdig als techniek. Of je nu met je handen aan de slag wilt of met je hoofd, de wereld ligt werkelijk voor je open. Belangrijk werk, want zonder al die technische mensen op en rond de werkvloer staat onze hele samenleving stil. Met een opleiding in de techniek ziet je toekomst er daarom altijd goed uit. Of je nu aan de slag gaat in de bouw, netwerkbeheerder, automonteur, werktuigbouwkundige, analist, procesoperator of elektrotechnicus. Voor goed opgeleide vakmensen is in de techniek altijd een uitstekende boterham te verdienen. 

 

Aanmelden of hulp kiezen?

Locaties - Rode blok tekst

Assen

Anne de Vriesstraat 70
Bekijk deze locatie

Assen

Aziëweg 2
Bekijk deze locatie

Emmen

Anna Paulownalaan 1
Bekijk deze locatie

Emmen

Van Schaikweg 98
Bekijk deze locatie

Emmen

Atlantis 2
Bekijk deze locatie

Assen

De Haar 17
Bekijk deze locatie

Aanmelden of hulp kiezen?

Techniek - Aanmelden of hulp kiezen

Aanmelden of hulp bij kiezen?

Meld je aan voor een van onze technische opleidingen.
Weet je nog niet precies welke opleiding je wilt doen? Wij helpen je graag kiezen

Quotes

sector techniek

Titel: 
‘Docenten zijn écht vakmensen, hebben een eigen bedrijf, daar leer je veel van…’
Tekst: 
“Ik heb 3 jaar Havo gedaan en ben toen gestopt. Ik wilde meer beroepsgericht aan de slag en was altijd al aan het tekenen en schilderen, zeg maar grafisch ingesteld. Ik zit nu in het 3e en laatste jaar van de opleiding Media&ICT, grafische vormgeving. Hierna wil ik eigenlijk Multimedia Design & Development gaan doen op HBO bij Stenden in Emmen. We hebben erg leuke leraren, echte vakmensen. Veel van onze docenten hebben een eigen bedrijf, daar leer je veel van. We doen leuke opdrachten, een logo of flyer maken, je ziet je eigen werk terug.”
Naam: 
Adinda Knevel
Beroep: 
Student Media & ICT, Grafische vormgeving
Afbeelding: 

Gouden Blok - Grote Afbeelding

State of the art proceshal

State of the art proceshal
Wereld van Techniek biedt modern technisch onderwijs

Aan de Van Schaikweg 98 in Emmen is het vroegere Technomatch-gebouw onder de naam Wereld van Techniek volledig verbouwd tot nieuwe proceshal: de thuishaven van het Centrum Innovatief Vakmanschap DCT. Het is een ‘state of the art’ praktijkhal, waar mbo-studenten in proefopstellingen leren werken met nieuwe machines, apparatuur en materialen. Het Centrum Innovatief Vakmanschap DCT wordt mede mogelijk gemaakt door de bijdrage van 15 technische bedrijven uit de provincie.

 

In de nieuwe proceshal zijn de techniek-opleidingen AOT, Proces- en Electrotechniek en Werktuigbouw ondergebracht. De studieopdrachten die studenten er gaan uitvoeren, sluiten aan op situaties in het bedrijfsleven. De opdrachtteams worden samengesteld met studenten uit verschillende studierichtingen, soms aangevuld met hbo-studenten. Een deel van de hal wordt flexibel ingericht, zodat aanpassing op actuele ontwikkelingen op de arbeidsmarkt mogelijk is.

 

 

Niet alleen de aanpak van het onderwijs is vernieuwend ook het gebouw zelf is innovatief. Bij de bouw is gelet op duurzaamheid: zo vindt er energiewinning plaatst door een blue-gen-installatie en door zonnepanelen, is er een warmtepomp-systeem die zowel voor de koeling als de verwarming gaat zorgen, wordt overal LED-verlichting toegepast en wordt de trap uitgevoerd in composiet-materiaal (afkomstig uit recylcing). 

Inloggen


Wachtwoord vergeten? Klik hier