Alsnog je vwo-diploma én het beste uit jezelf halen? Dat kan bij onze VAVO Sprintvwo!
Lees meer
Bereikbaarheid kerstvakantieÂ
- Vrijdag 20 december is Drenthe College vanaf 14.00 uur gesloten.
- In de kerstvakantie is het infoteam bereikbaar op maandag 23 december, dinsdag 24 december en donderdag 2 januari.
  Telefonisch: 088 188 4444 (van 09.00 tot 13.00 uur)
  Mail: Info@drenthecollege.nl
- Tussen kerst en oud & nieuw zijn wij niet bereikbaar.
Wij wensen iedereen een gezellige Kerst en een fijne jaarwisseling.
In het kort
Wil je (alsnog) je vwo-diploma halen? Dat kan via sprintvwo. Met het sprintvwo haal jij het beste uit jezelf! Let op: aanmelden voor dit schooljaar (2024-2025) is niet meer mogelijk.
De opleiding is onderdeel van vavo (voortgezet algemeen volwassenen onderwijs). Bij sprintvwo krijg je het volledige vakkenpakket aangeboden en je doet examen (schoolexamens en centraal schriftelijk eindexamen). Het is ook mogelijk om te studeren voor één of meer landelijk erkende certificaten, zodat je toch nog je diploma haalt, mocht je voor een aantal vakken zijn gezakt. De zak-/slaagregeling is hetzelfde als in het voortgezet onderwijs.
Je volgt een schoolweek en krijg samen met klasgenoten les van een vakdocent. Als je geen les hebt, werk je in een studielokaal aan je lesopdrachten met behulp van een leswijzer.
Je begrijpt dat deze manier van werken een beroep doet op jouw zelfstandigheid, eigen verantwoordelijkheid, motivatie en inzet.
Onze begeleiding
Elke student heeft een mentor, die regelmatig gesprek heeft voor begeleiding, gericht op de voortgang van de studie. Deze gesprekken gebeuren naarmate behoeften.
Misschien heb je daarnaast ook behoefte aan aanvullende begeleiding. Drenthe College heeft een uitgebreid netwerk van professionals binnen en buiten de school. Zij hebben veel ervaring met het begeleiden van hulpvragen op allerlei vlakken. Denk bijvoorbeeld aan financiële, persoonlijke of gezondheidsproblemen of een bepaalde vorm van Passend Onderwijs. Je staat er nooit alleen voor!
Werkwijze
Bij sprintvwo kun je kiezen uit de profielen Cultuur-Maatschappij, Economie-Maatschappij, Natuur-Gezondheid en Natuur-Techniek. Je doet een examenjaar van ongeveer 22 lesweken verdeeld over 3 periodes. De eerste drie periodes sluit je af met een toetsweek. Daarna begin je aan de examenperiode. In mei of juni doe je het CSE (Centraal Schriftelijk Examen) in jouw vakken.Â
Je krijgt het volledige vakkenpakket. Het is ook mogelijk om te studeren voor één of meerdere landelijk erkende certificaten, zodat je toch nog je diploma haalt.
Vwo-diploma in bezit - Deficiënties wegwerken
Heb je al een vwo-diploma en wil je deficiënties wegwerken? Dan zijn er een aantal regels waaraan je moet voldoen. Tijdens je intakegesprek wordt duidelijk of je hieraan voldoet.Â
Wisselen van profiel
Wil je van profiel wisselen? In het intakegesprek bepalen we de (on)mogelijkheden. Elke leerling is anders met andere kwaliteiten en behoeften. Er is veel mogelijk en dat is de kracht van de vavo.Â
Verder studeren
Met je vwo-diploma kan je verder studeren aan het hbo of de universiteit.
Tijdens het intakegesprek wordt bepaald of je toegelaten wordt of niet. Je wordt dus niet automatisch aangenomen.
Algemene toelatingsvoorwaarden
Je kan je voor Sprintvwo aanmelden als je op 1 augustus (van het jaar waarin je de opleiding start) minimaal 18 jaar bent. Ben je jonger dan 18 jaar, dan kan de middelbare school waar je staat ingeschreven jou aanmelden. Dit heet uitbesteding. Wil je voor deze regeling in aanmerking komen, dan heb je een positief advies nodig van je middelbare school. Daarvoor moet je zelf een gesprek aangaan met de decaan van je vorige (middelbare) school. Het is mogelijk dat wij contact zoeken met je oude school om informatie in te winnen over je kansen bij ons.
Toelatingseisen als je al op vwo zit
Â
Toelatingseisen als je een havodiploma hebt
Heb je een havodiploma, dan moet je aan de volgende eisen voldoen:
Studiefinanciering, reisproduct en tegemoetkoming scholieren