Wil jij je laten omscholen tot verpleegkundige? Dan is het Omscholingstraject Mbo-Verpleegkundige wat voor jou!
Lees meer
Wil jij je laten omscholen tot verpleegkundige? Dan is het Omscholingstraject Mbo-Verpleegkundige wat voor jou!
Wil jij je laten omscholen tot verpleegkundige? Dan is het Omscholingstraject Mbo-Verpleegkundige wat voor jou!
In het kort
Je leert te ondersteunen bij persoonlijke basiszorg, zoals wassen en het verzorgen van wonden. Na het voltooien van de opleiding kan je een verpleegkundige diagnose opstellen en een verpleegplan schrijven. Je kan verpleegtechnische handelingen uitvoeren, zoals het verzorgen van een stoma of injecteren. Je coördineert de zorg en bewaakt de kwaliteit. Het werk van een verpleegkundige is geen dag hetzelfde!
Leerwerkplek
Je werkt 22 tot 24 uur per week bij een mbo-verpleegkundig erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven vind je op leerbanenmarkt.nl. Je gaat naast je werk 1 dag in de week naar school.
Onze begeleiding
Persoonlijke aandacht vinden wij belangrijk. Tijdens je opleiding krijg je een loopbaanoriëntatiebegeleider (LOB’er) die jou begeleidt bij je studievoortgang en ontwikkeling. Je kunt altijd terecht bij jouw LOB’er.
Misschien heb je ook behoefte aan extra begeleiding. Wij werken met professionals binnen en buiten de school. Zij hebben ervaring met begeleiding bij bijvoorbeeld financiële, persoonlijke of gezondheidsproblemen. Ook bieden ze hulp bij Passend Onderwijs.
Haal meer uit je opleiding
Ben jij in het bezit van een mbo-diploma Verzorgende, Verzorgende-IG of heb je een opleiding op minimaal niveau 4 behaald die overlapt met een deel van de opleiding mbo-verpleegkundige, dan kom je in aanmerking voor versnellen of de tweejarige-opleiding tot mbo-Verpleegkundige.
Vakken en keuzedelen
Tijdens de opleiding krijg je o.a. de volgende leerlijnen die je voorbereiden op de examens in de praktijk:
Keuzedelen
Keuzedelen zijn een verplicht onderdeel binnen iedere mbo-opleiding. Voor dit opleidingstraject zijn er meerdere keuzedelen die voor jou in de uitvoering van je werk als Verpleegkundige een meerwaarde hebben. Daarmee verdiep of verbreed je je kennis. Je volgt 3 keuzedelen waarbij je o.a. kunt kiezen uit:
Aan het werk
Je kan aan de slag in een ziekenhuis, verpleeg- en verzorgingshuizen, de psychiatrie, instellingen voor mensen met een verstandelijke beperking of in de thuiszorg.
Verder studeren
Na het afronden van deze opleiding kan je doorstromen naar het hbo, bijvoorbeeld de hbo-opleiding Verpleegkunde.
Voor deze BBL-opleiding heb je een arbeidsovereenkomst bij een geaccrediteerde instelling in de branche nodig.
Je hebt werkervaring en bent in het bezit van minimaal één van onderstaande documenten:
VOG:
Je vraagt in opdracht van je werkgever een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan.
Bij werken in de branche Zorg & Welzijn loop je het risico op een besmetting met het hepatitis B-virus. Een vaccinatie tegen dit virus kan helpen bij het wegnemen van de kans op besmetting. Je bent niet verplicht om de vaccinatie tegen hepatitis-B te nemen, maar het kan wel gevolgen hebben voor je werkplek. Wij bieden de vaccinatie (kosteloos) aan. Je ontvangt aan het begin van het schooljaar meer informatie over de vaccinatie.
Ga je deeltijd studeren? Dan betaal je cursusgeld aan Drenthe College. Kijk op de site van de Rijksoverheid voor de actuele cursuskosten. Naast het lesgeld zijn er ook kosten voor bijvoorbeeld persoonlijke schoolspullen, boeken en licenties.
Kosten boeken en overige kosten:
1e leerjaar: +/- 600 euro
2e leerjaar: +/- 60 euro
3e leerjaar: +/- 100 euro
*Kosten zijn afhankelijk van de keuze; volledig digitaal of een digitale verwerkingslicentie met boeken. Boeken worden voor meerdere leerjaren gebruikt.
Deze opleiding is bedoeld voor volwassenen die zich willen laten omscholen tot verpleegkundige. Het is mogelijk om de opleiding mbo-Verpleegkundige binnen drie jaar af te ronden. Leren van én met de praktijk staat daarbij centraal. Het eerste jaar is het basisjaar. In het tweede en derde leerjaar vindt de verdieping plaats en worden de praktijkexamens afgenomen.
Bij voldoende aanmelding start deze BBL-opleiding in september en februari/maart. Drenthe College kan ervoor kiezen om deze opleiding te concentreren op één DC-locatie in de regio Assen, Emmen of Meppel. In Assen wordt deze opleiding gegeven samen met Noorderpoort. Je leslocatie is Anne de Vriesstraat 70 (Drenthe College).
Karin van Tellingen
Docent
info@drenthecollege.nl
Margriet Fissering & Jeanette Harkema
Docenten
info@drenthecollege.nl
Paulien Hein
Docent
info@drenthecollege.nl
WhatsApp
06 3022 9732
Bel ons
088 1884444
"Met dit Omscholingstraject wil ik graag het verschil maken." - Ewoud Kuilman
"Ik heb geleerd mij aan te passen aan de wensen, stemming en behoeften van de cliënt" - Joey
“Ik vind het leuk dat de opleiding zo divers is en we van alle richtingen wat kunnen proeven.” - Rebecca
“Het is heel veel werk en erg druk maar de motivatie om over 4 jaar super veel mensen te kunnen helpen daagt mij elke dag weer uit”. - Dominique
“Als student op Drenthe College word je goed behandeld en word je gezien als toekomstige collega.” - Noa
“Het leukste aan de opleiding vind ik het sparren met klasgenoten en zo nieuwe ideeën opdoen.” - Roxanne
"Tijdens mijn opleiding ontwikkel ik mij vooral op sociaal vlak enorm." - Björn
Kom sfeer proeven en ervaar het studentenleven op DC!
Op zoek naar een geschikte mbo-opleiding? Laat je informeren door onze docenten en studenten!
Op deze Open Dag kan jij al je vragen stellen over Sprinthavo en Sprintvwo!