Manager/Ondernemer Horeca

  • Niveau 4
  • 3 jaar
  • Emmen

Wil je de touwtjes in handen en in de horeca werken? Kies voor de opleiding Manager/Ondernemer Horeca!


Lees meer

Manager/Ondernemer Horeca

  • Niveau 4
  • 3 jaar
  • Emmen

Wil je de touwtjes in handen en in de horeca werken? Kies voor de opleiding Manager/Ondernemer Horeca!


Lees meer

Open Dag

Klik hier om je aan te melden!
22
januari

Kies je leerweg en regio

Open Dag

Klik hier om je aan te melden!
22
januari

Het beroep

Als manager/ondernemer horeca geef je leiding aan je team van een gastvrije organisatie. Je bent er verantwoordelijk voor dat alles soepel verloopt. Je maakt een personeelsplanning en verdeelt de taken. Je houdt de financiën bij en je bent verantwoordelijk voor de inkoop van producten en de voorraad. Je bent ook bezig met de frontoffice, sales, marketing en administratie. Je hebt een hele afwisselende baan. 

Alles over deze opleiding

In het kort

Tijdens de opleiding Manager/Ondernemer Horeca word je opgeleid om je eigen horecabedrijf te beginnen of om leiding te geven in een horecabedrijf. Denk aan een hotel, restaurant, vakantiepark of zelfs cruiseschip. Je leert alles over leidinggeven, gasten ontvangen en adviezen geven. Je leert veel in de praktijk tijdens de stage.   

Stage

Bij de Beroepsopleidende Leerweg (BOL) ga je naar school en doe je praktijkervaring op tijdens je stage. Stage wordt ook beroepspraktijkvorming genoemd. Je loopt stage bij een goedgekeurd leerbedrijf. Deze vind je op stagemarkt.nl.

Onze begeleiding

Persoonlijke aandacht vinden wij belangrijk. Tijdens je opleiding krijg je een loopbaanoriëntatiebegeleider (LOB’er) die jou begeleidt bij je studievoortgang en ontwikkeling. Je kunt altijd terecht bij jouw LOB’er. 
 
Misschien heb je ook behoefte aan extra begeleiding. Wij werken met professionals binnen en buiten de school. Zij hebben ervaring met begeleiding bij bijvoorbeeld financiële, persoonlijke of gezondheidsproblemen. Ook bieden ze hulp bij Passend Onderwijs. 

Haal meer uit je opleiding

Het is mogelijk om jezelf uit te dagen en zo meer uit je diploma te halen. Door bijvoorbeeld te versnellen. Dit overleg je met jouw loopbaanoriëntatiebegeleider (LOB’er). Het hangt af van jouw ervaring en inzet.  
 
Bij Drenthe College kun je extra activiteiten doen naast je opleiding. Dit heet DC Plus. Er zijn ook verschillende excellentie-trajecten. Zo kan je jezelf verder ontwikkelen. Dit zijn bijvoorbeeld Skills, Topacademie en stagelopen in het buitenland.

Vakken en keuzedelen

Deze vakken krijg je:

  • Gastvrijheid
  • Leidinggeven
  • Warenkennis/Drankenkennis 
  • (Hotel)Management
  • Personeelsorganisatie
  • Algemeen financieel management
  • Gezonde voeding en gastronomie
  • Sociale hygiëne
  • Inkoop en voorraadbeheer
  • Doorstroom AD Hogere Hotelschool NHL Stenden met versnelling
  • Nederlands, Engels, Spaans, Duits
  • Rekenen
  • LOB
  • Burgerschap

Na de opleiding

Aan het werk

Als manager/ondernemer horeca kan je aan het werk als leidinggevende of als ondernemer van een horecabedrijf. Je kan dus je eigen horecazaak beginnen. 

Verder studeren

Je kan doorstromen naar het hbo. Met deze opleiding kan je de hbo-opleiding Hogere Hotelschool aan NHL Stenden versneld doorlopen. 

Praktisch

  • Je kan de opleiding volgen als je één van deze documenten/bewijzen hebt:

    • Vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg of theoretische leerweg
    • Havo met overgangsbewijs naar leerjaar 4
    • Mbo-diploma niveau 2 of 3 of vergelijkbaar diploma
    • Specialist diploma niveau 3 of 4 voor eenzelfde beroep of beroepencategorie
  • Ga je voltijd studeren? Dan betaal je wettelijk lesgeld aan DUO. Kijk op de site van DUO voor de actuele studiekosten.

    Naast het lesgeld zijn er ook kosten voor bijvoorbeeld persoonlijke schoolspullen, boeken en licenties.

  • Leerjaar 1: Boeken €550, Kleding €415 (Je moet zelf schoenen met een stalen neus (leer) kopen).

    Het kan zijn dat tijdens de opleiding er nog leermiddelen moeten worden gekocht. 

  • L. van Assen
    Docent - Emmen
    l.vanassen@dcterra.nl

    WhatsApp
    06 3022 9732

    Bel ons
    088 1884444

Past deze opleiding bij jou? Duimpje omhoog!

  • Je wilt leren leidinggeven en verantwoordelijkheid dragen
  • Je vindt gastvrijheid belangrijk
  • Je houdt van afwisseling en samenwerken
  • Je kan goed tegen stress
Past deze opleiding bij jou?

Nieuws en Verhalen

Horeca en Facilitair

 

Handel en Ondernemen

 

Handel en Ondernemen 2

Over Horeca Catering Manager 

“De Topacademie is een plek waar je jezelf kunt ontwikkelen en wat je leert kun je meteen toepassen in je schoolopdrachten.” - Nils

Over Manager/Ondernemer Horeca

“Ik kijk uit naar mijn stage en alle andere activiteiten die mij nog te wachten staan.” - Alicia

Over Manager/Ondernemer Horeca

“Bij deze opleiding kan ik mezelf zijn. Je krijgt veel vrijheid om de dingen te doen op je eigen manier, zolang je het maar doet.” - Rowen

Over Facilitair Leidinggevende

“Student zijn op DC bevalt goed! De communicatie is prima en de sfeer op school is altijd goed! .” - Sjors

De opleiding in beeld

Manager Ondernemer Horeca achter de computer
Manager Ondernemer Horeca op kantoor
Manager Ondernemer Horeca voor de balie
Manager Ondernemer Horeca met wijn
Manager Ondernemer Horeca met hapjes in de keuken
Manager Ondernemer Horeca in de keuken met hapjes
Manager Ondernemer Horeca aan het werk in de keuken
Manager Ondernemer Horeca maakt schoon in de keuken
Manager Ondernemer Horeca aan het schoonmaken in de keuken
Manager Ondernemer Keuken in de keuken
Manager Ondernemer Horeca bij de kassa
Manager Ondernemer Horeca bij koffieapparaat
Manager Ondernemer Horeca bij het koffiezetapparaat
Jongen werkt op computer achter balie.
Jongen staat in keuken en schrijft op whiteboard.
Jongen staat in keuken bij whiteboard.
Jongen staat in keuken en schrijft iets op kladblok.
Jongen staat in keuken met kladblok in handen.
Jongen zit tegenover man aan tafel in keuken.
Jongen zit aan tafel met receptenboek.
Jongen slaat iets in op kassa bij bar.
Jongen staat in magazijn met producten in beide handen.
Jongen pakt product uit de stelling in magazijn.

Word jij Manager/Ondernemer in de Horeca?

Kom kennismaken!

13 jan

Kom sfeer proeven en ervaar het studentenleven op DC!

22 jan

Kom sfeer proeven bij Drenthe College!

27 jan

Kom sfeer proeven en ervaar het studentenleven op DC!

24 feb

Kom sfeer proeven en ervaar het studentenleven op DC!

05 mrt

Kom sfeer proeven bij Drenthe College!

17 mrt

Kom sfeer proeven en ervaar het studentenleven op DC!

07 apr

Kom sfeer proeven en ervaar het studentenleven op DC!

18 jun

Op zoek naar een geschikte mbo-opleiding? Laat je informeren door onze docenten en studenten!

25 jun

Op deze Open Dag kan jij al je vragen stellen over Sprinthavo en Sprintvwo!

Meer mogelijkheden voor jou...

Horeca Catering Manager

Niveau 4 | Emmen | BOL

Zelfstandig Werkend Kok

Niveau 3 | Emmen | Assen | Meppel | BBL | BOL

De wereld vanHoreca & Facilitair

Zelfstandig Werkend Gastheer/Gastvrouw

Niveau 3 | Emmen | Assen | Meppel | BBL | BOL

Facilitair Leidinggevende

Niveau 4 | Emmen | Assen | Meppel | BOL