Leidinggevende bediening

Horeca & Facilitair

  • Niveau 4
  • 3 jaar
  • Meppel

Leiding geven aan je medewerkers en samen zorgen voor een onvergetelijk verblijf? Kies voor de opleiding Leidinggevende Bediening!

Lees meer

Last Minute Studiekeuze

Klik hier om je aan te melden!

Klik hier om je aan te melden!
18
juni

Kies je leerweg en regio

Last Minute Studiekeuze

Klik hier om je aan te melden!

Klik hier om je aan te melden!
18
juni

Het beroep

Als leidinggevende bediening geef je leiding aan jouw team in de bediening van een restaurant. Je bent verantwoordelijk voor de voorraad, de financiën en de sociale hygiëne. Jij weet alles over de nieuwe trends en geeft advies over de menu- en drankenkaart. Ook ontvang je gasten en geef je ze advies.  Je houdt je bezig met het verbeteren van het restaurant en zo zorg je voor een onvergetelijk verblijf voor jouw gasten. 

Alles over deze opleiding

In het kort

Tijdens de opleiding tot Leidinggevende Bediening leer je alles over leidinggeven en hoe je de bediening in een restaurant draaiende houdt. Je leert veel in de praktijk. Dit doe je in een restaurant op school of op je stage- of werkplek. De eerste 2 jaar van deze opleiding is een BOL-opleiding. Je loopt dan 1-2 dagen in de week stage. Het derde jaar is een BBL-opleiding waar je het hele jaar 20 tot 32 uur werkt bij een goedgekeurd leerbedrijf. Zo word je opgeleid tot een complete Leidinggevende Bediening.

Stage

Bij de Beroepsopleidende Leerweg (BOL) ga je naar school en doe je praktijkervaring op tijdens je stage. Stage wordt ook beroepspraktijkvorming genoemd. Je loopt stage bij een goedgekeurd leerbedrijf. Deze vind je op stagemarkt.nl.

1e jaar (BOL): in de tweede periode loop je 1 dag per week stage op de vrijdag. 2e jaar (BOL): in de derde en vierde periode loop je 2 dagen per week stage op donderdag en vrijdag. 3e jaar (BBL): je werkt het hele jaar 20 tot 32 uur in de week bij een goedgekeurd leerbedrijf

Onze begeleiding

Persoonlijke aandacht vinden wij belangrijk. Tijdens je opleiding krijg je een loopbaanoriëntatiebegeleider (LOB’er) die jou begeleidt bij je studievoortgang en ontwikkeling. Je kunt altijd terecht bij jouw LOB’er.

Misschien heb je ook behoefte aan extra begeleiding. Wij werken met professionals binnen en buiten de school. Zij hebben ervaring met begeleiding bij bijvoorbeeld financiële, persoonlijke of gezondheidsproblemen. Ook bieden ze hulp bij Passend Onderwijs.

Haal meer uit je opleiding

Het is mogelijk om jezelf uit te dagen en zo meer uit je diploma te halen. Bij Drenthe College kun je extra activiteiten doen naast je opleiding. Dit heet DC Plus. Er zijn ook verschillende excellentie-trajecten. Zo kan je jezelf verder ontwikkelen. Dit zijn bijvoorbeeld Skills, Topacademie en stagelopen in het buitenland.

Vakken en keuzedelen

Deze vakken krijg je:

  • Vaktheorie bediening
  • Sociale Hygiene
  • Financieel management
  • Operationeel plan
  • Leidinggeven
  • Gespreksvoering
  • Projecten

 

Met keuzedelen kan je verbreden en verdiepen. Bijvoorbeeld: Eetcultuur en wensen, Bereid eenvoudige gerechten, Bierkennis, Regionale producten. 

Na de opleiding

Aan het werk

Als leidinggevende bediening kan je aan het werk in restaurants, hotels en cateringbedrijven.

Verder studeren

Je kan doorstuderen aan het hbo, bijvoorbeeld Hogere Hotelschool Emmen (NHL Stenden) of hbo Facility Management.

Praktisch

Past deze opleiding bij jou? Duimpje omhoog!

  • Je wilt leren leidinggeven en verantwoordelijkheid dragen
  • Je kan goed samenwerken en communiceren
  • Je vindt gastvrijheid belangrijk
  • Je kan goed tegen stress
Past deze opleiding bij jou?

Nieuws en Verhalen

Horeca & Facilitair

 
 
 
 

Over

"We hebben een leuke klas en het contact met de docenten is ook gezellig. Je kan altijd bij ze terecht." - Marissa

 
 
 
 

De opleiding in beeld

GHGV Leerrestaurant Assen Kim Stellingwerf 2022 57
GHGV Leerrestaurant Assen Kim Stellingwerf 2022 58
GHGV Leerrestaurant Assen Kim Stellingwerf 2022 59
GHGV Leerrestaurant Assen Kim Stellingwerf 2022 61
GHGV VSW94 Iris Sijbom 2022 IR105845
GVGH Leerrestaurant Assen Kim Stellingwerf 2022 60
GHGV Leerrestaurant Assen Kim Stellingwerf 2022 71
GHGV Leerrestaurant Assen Kim Stellingwerf 2022 62
GHGV VSW94 Iris Sijbom 2022 IR105851
GHGV VSW94 Iris Sijbom 2022 IR105853
GHGV VSW94 Iris Sijbom 2022 IR105856
GHGV VSW94 Iris Sijbom 2022 IR105860
GHGV VSW94 Iris Sijbom 2022 IR105877

Word jij Leidinggevende bediening?

Kom kennismaken!

18 jun.

Ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs!

25 jun.

Op deze Open Dag kan jij al je vragen stellen over Sprinthavo en Sprintvwo!

Meer mogelijkheden voor jou...

Leidinggevende Keuken

Zelfstandig Werkend Gastheer/Gastvrouw

De wereld vanHoreca & Facilitair

Horeca Catering Manager

Manager/Ondernemer Horeca

Gastheer/Gastvrouw