Horeca Catering Manager

  • Niveau 4
  • 3 jaar
  • Emmen

Werken als leidinggevende in de horeca? Kies dan voor de opleiding Horeca Catering Manager!


Lees meer

Horeca Catering Manager

  • Niveau 4
  • 3 jaar
  • Emmen

Werken als leidinggevende in de horeca? Kies dan voor de opleiding Horeca Catering Manager!


Lees meer

Kies je leerweg en regio

Meeloopdag

Klik hier om je aan te melden!
25
november

Het beroep

Als horeca catering manager ben je breed inzetbaar en zorg je ervoor dat jouw gasten het naar hun zin hebben. Je geeft leiding aan je team en je houdt het overzicht over een afdeling van een hotel, restaurant of instelling. Je weet veel van verschillende gerechten en dranken. Je organiseert evenementen en zorgt ervoor dat alles soepel verloopt. 

Alles over deze opleiding

In het kort

Bij de opleiding Horeca Catering Manager kies je eerst tussen de richting Kok of Gastheer/Gastvrouw (niveau 2). Daarna volg je de opleiding Facilitaire Leidinggevende (niveau 4). Zo krijg je alle kennis voor het afwisselende werk in de horeca, van leidinggeven tot bezig zijn met de gerechten. Je krijgt na deze opleiding ook twee diploma’s. Je leert veel in de praktijk zodat je precies weet hoe je jouw gasten een fijne ervaring kan geven.

Stage

Bij de Beroepsopleidende Leerweg (BOL) ga je naar school en doe je praktijkervaring op tijdens je stage. Stage wordt ook beroepspraktijkvorming genoemd. Je loopt stage bij een goedgekeurd leerbedrijf. Deze vind je op stagemarkt.nl.

Onze begeleiding

Persoonlijke aandacht vinden wij belangrijk. Tijdens je opleiding krijg je een loopbaanoriëntatiebegeleider (LOB’er) die jou begeleidt bij je studievoortgang en ontwikkeling. Je kunt altijd terecht bij jouw LOB’er.

Misschien heb je ook behoefte aan extra begeleiding. Wij werken met professionals binnen en buiten de school. Zij hebben ervaring met begeleiding bij bijvoorbeeld financiële, persoonlijke of gezondheidsproblemen. Ook bieden ze hulp bij Passend Onderwijs.

Haal meer uit je opleiding

Het is mogelijk om jezelf uit te dagen en zo meer uit je diploma te halen. Door bijvoorbeeld te versnellen. Dit overleg je met jouw loopbaanoriëntatiebegeleider (LOB’er). Het hangt af van jouw ervaring en inzet.

Bij Drenthe College kun je extra activiteiten doen naast je opleiding. Dit heet DC Plus. Er zijn ook verschillende excellentie-trajecten. Zo kan je jezelf verder ontwikkelen. Dit zijn bijvoorbeeld Skills, Topacademie en stagelopen in het buitenland.

Vakken en keuzedelen

Deze vakken krijg je:

  • Leidinggeven
  • Evenementenorganisatie
  • Waren-/drankenkennis 
  • Gastronomie
  • Hygiëne 
  • Sociale hygiëne
  • Gebouwenservice 
  • Veiligheid logistiek 
  • Algemeen financieel management
  • Rekenen
  • Nederlands, Engels, Duits
  • Burgerschap

Hiernaast kan je ook uit keuzedelen kiezen. Zo kan je verbreden en verdiepen.

Na de opleiding

Aan het werk

Als horeca catering manager kan je aan het werk in bijvoorbeeld een hotel, (grand) café, restaurant, evenementenorganisatie of recreatiepark. Je kunt ook een eigen (horeca)zaak beginnen.

Verder studeren

Je kan doorstuderen aan het hbo. 

 

Praktisch

  • Je kan de opleiding volgen als je één van deze documenten/bewijzen hebt:

    • Vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg of theoretische leerweg.
    • Havo met overgangsbewijs naar leerjaar 4.
    • Mbo-diploma niveau 2 of 3 of vergelijkbaar diploma.
    • Specialist diploma niveau 3 of 4 voor eenzelfde beroep of beroepencategorie.
  • Ga je voltijd studeren? Dan betaal je wettelijk lesgeld aan DUO. Kijk op de site van DUO voor de actuele studiekosten.

    Naast het lesgeld zijn er ook kosten voor bijvoorbeeld persoonlijke schoolspullen, boeken en licenties.

  • Leerjaar 1: Boeken €440

    Kleding Horeca Catering Manager + Kok: €160

    Kleding Horeca Catering Manager + Gastheer/Gastvrouw: €310

    (Je moet zelf schoenen met een stalen neus kopen).

    Het kan zijn dat tijdens de opleiding er nog leermiddelen moeten worden gekocht. 

  • T. Röscher
    Docent - Emmen
    t.roscher@dcterra.nl

    WhatsApp
    06 3022 9732

    Bel ons
    088 1884444

Past deze opleiding bij jou? Duimpje omhoog!

  • Je vindt gastvrijheid belangrijk
  • Je wilt leren leidinggeven
  • Je kan goed samenwerken en communiceren
  • Je houdt van afwisseling
Past deze opleiding bij jou?

Nieuws en Verhalen

Horeca en Facilitair

 

Handel en Ondernemen

 

Handel en Ondernemen 2

Over Horeca Catering Manager 

“De Topacademie is een plek waar je jezelf kunt ontwikkelen en wat je leert kun je meteen toepassen in je schoolopdrachten.” - Nils

Over Manager/Ondernemer Horeca

“Ik kijk uit naar mijn stage en alle andere activiteiten die mij nog te wachten staan.” - Alicia

Over Facilitair Leidinggevende

“Student zijn op DC bevalt goed! De communicatie is prima en de sfeer op school is altijd goed! .” - Sjors

Over Manager/Ondernemer Horeca

“Bij deze opleiding kan ik mezelf zijn. Je krijgt veel vrijheid om de dingen te doen op je eigen manier, zolang je het maar doet.” - Rowen

Word jij Horeca Catering Manager?

Kom kennismaken!

25 nov

Kom sfeer proeven en ervaar het studentenleven op DC!

09 dec

Kom sfeer proeven en ervaar het studentenleven op DC!

13 jan

Kom sfeer proeven en ervaar het studentenleven op DC!

22 jan

Kom sfeer proeven bij Drenthe College!

27 jan

Kom sfeer proeven en ervaar het studentenleven op DC!

24 feb

Kom sfeer proeven en ervaar het studentenleven op DC!

05 mrt

Kom sfeer proeven bij Drenthe College!

17 mrt

Kom sfeer proeven en ervaar het studentenleven op DC!

07 apr

Kom sfeer proeven en ervaar het studentenleven op DC!

18 jun

Op zoek naar een geschikte mbo-opleiding? Laat je informeren door onze docenten en studenten!

25 jun

Op deze Open Dag kan jij al je vragen stellen over Sprinthavo en Sprintvwo!

Meer mogelijkheden voor jou...

Manager/Ondernemer Horeca

Niveau 4 | Emmen | BOL

Nieuw

Leidinggevende Keuken

Niveau 4 | Emmen | Meppel | BOL

De wereld vanHoreca & Facilitair

Facilitair Leidinggevende

Niveau 4 | Emmen | Assen | Meppel | BOL

Leidinggevende Bediening

Niveau 4 | Meppel | BOL

Kok

Niveau 2 | Emmen | Assen | Meppel | BBL | BOL

Zelfstandig Werkend Kok

Niveau 3 | Emmen | Assen | Meppel | BBL | BOL

Gastheer/Gastvrouw

Niveau 2 | Emmen | Assen | Meppel | BBL | BOL

Zelfstandig Werkend Gastheer/Gastvrouw

Niveau 3 | Emmen | Assen | Meppel | BBL | BOL