Home Nieuws
Pagina titel: 
Nieuwsoverzicht
15 december

Drenthe College stijgt in Keuzegids

In de vandaag​ gepubliceerde MBO-Keuzegids editie 2018 staat Drenthe College op een 20e plaats; daarmee realiseert DC een bescheiden stijging ten opzichte van vorig jaar toen een 22e plek werd bezet. Het rapportcijfer is gestegen naar 61,8 punten.
14 december

Duurzaam meetingpoint voor DC studenten in Assen

Er wordt met man en macht gewerkt aan een prachtige duurzame ontmoetingsplek voor DC studenten in Assen. Studenten werktuigbouw, elektrotechniek, installatietechniek en schilderen bouwen op dit moment een buitenzitplek voor hun eigen locatie in Techniekcentrum Assen.

12 december

Lessen op Drenthe College weer volgens normaal rooster

Het KNMI geeft voor vandaag geen code oranje of rood af en dat betekent dat de lessen weer gewoon volgens lesrooster worden gegeven.
11 december

DC vanaf 14.00 uur gesloten

Drenthe College zal de lessen vanmiddag vanaf 14.00 uur gaan beëindigen. Ook de werkzaamheden van het ondersteunend personeel zullen vanaf dat tijdstip worden gestopt.
07 december

Zevende editie FIRST LEGO League wedstrijd in Emmen

Voor de zevende keer op rij organiseert Drenthe College de Regionale FIRST LEGO League wedstrijden voor Drenthe. Bijna 65 Mbo-studenten en medewerkers van Drenthe College maken er zaterdag 16 december een prachtig LEGO evenement van, met deelname van maar liefst 16 schoolteams uit de regio.
30 november

Oefening DC en Politieacademie

Studenten Handhaving Toezicht en Veiligheid (HTV) van DC Assen houden woensdag 6 december een grote oefening met studenten van de Politieacademie. Dat gebeurt op het Drenthe College aan de Anne de Vriesstraat (Cicero).
29 november

Internationaal filmfestival Assen

Welke studenten van het Drenthe College maken de mooiste film? Het project D-Cinema is vandaag officieel van start gegaan.Onder begeleiding van onze docenten Ester Kroezenga, Demi Tanalepy en Kitty Boon maken de studenten in groepjes een korte film die vertoond wordt op Internationaal filmfestival Assen. Tijdens het festival horen de studenten welke groep de beste film heeft gemaakt! 
10 november

Gas 2.0 opleiding in de maak voor denkende duurzame doeners

​Welke denkende doeners maken verduurzaming tot de dagelijkse praktijk? Er zijn plannen genoeg, maar die moeten ook worden uitgevoerd. Zeven mbo-scholen in het Noorden springen in dit gat.
09 november

Hallo MBO informatiemarkt

In het kader van de gezamenlijke voorlichtingscampagne Hallo MBO organiseert Drenthe College op 23 november een informatiemarkt voor examenleerlingen uit het v(mb)o en hun ouders/verzorgers.
09 november

Verhuizing DC Inbreng naar centrum

MEPPEL – De verhuizing van DC Inbreng aan de Johan van Oldebarneveltstraat 5 is maandagmiddag begonnen. Studenten van Drenthe College helpen mee met inpakken van alle spullen. Dat zal nog de hele week duren.
08 november

Ladies-team DC wint de publieksprijs bij Battle of the Schools

Apetrots zijn ze, de meiden, dames van het ladies-team DC op de gewonnen publieksprijs van Battle of the schools. Eind vorige week sleepten zij deze mooie prijs in de wacht in Groningen met het maken van een futuristische website voor ‘Het kasteel’.
03 november

Ludieke inzameling studenten Drenthe College Meppel

MEPPEL – Tachtig eerstejaarsstudenten van het Drenthe College zamelen volgende week zoveel mogelijk geld in voor vijf landelijke doelen en mogen zelf bedenken hoe zij dat doen. Zij presenteren hun resultaten vrijdag op ludieke wijze aan de organisaties.
03 november

Drentse onderwijsinstellingen bundelen krachten voor goed techniek onderwijs in Drenthe

Stenden Hogeschool, Alfa-college en Drenthe College ondertekenden vandaag een intentieverklaring waarmee zij zich maximaal willen inspannen om het techniek onderwijs nog nauwer te laten aansluiten bij de wensen van het Drentse bedrijfsleven. De drie onderwijsinstellingen zoeken hierbij de aansluiting bij Dutch Techzone.
31 oktober

BPV-coordinatoren bezoeken Suriname

35 graden, fietsende DC studenten door het drukke Paramaribo onderweg naar ziekenhuis, verpleeghuis of kinderdagverblijf, waar de DC studenten stage mogen lopen. Bijna geen Surinamer fietst, maar deze studenten fietsen en krijgen voorrang daar waar niemand voorrang krijgt.
31 oktober

BPV-coördinatoren bezoeken Suriname

35 graden, fietsende DC studenten door het drukke Paramaribo onderweg naar ziekenhuis, verpleeghuis of kinderdagverblijf, waar de DC studenten stage mogen lopen. Bijna geen Surinamer fietst, maar deze studenten fietsen en krijgen voorrang daar waar niemand voorrang krijgt.
30 oktober

Technics4U daagt 800 basisschool leerlingen uit

Twee dagen lang organiseert Drenthe College Technics4U voor bijna 800 leerlingen van bijna dertig basisscholen in de gemeente Emmen. Samen met Esdal College, Carmelcollege en Hondsrug College, de Vereniging Parkmanagement (VPB) en een aantal technische bedrijven is er een uitdagend programma samengesteld op donderdag 2 en vrijdag 3 november. De dag erna kunnen de leerlingen met hun ouders op bezoek gaan bij bedrijven die meedoen aan de Open Bedrijvendag.
30 oktober

Battle of the Schools - hackaton voor Media & ICT

Aanstaande woensdag begint de Battle of the Schools, waarbij 18 scholen uit MBO, HBO en WO op het gebied van ICT en Multimedia 48 uur werken aan serieuze cases uit et bedrijfsleven.
19 oktober

Kick off Glazen huis Emmen langs DC locaties

Vandaag (donderdag 19 oktober) is op spectaculaire wijze aangekondigd dat het Glazen Huis Emmen dit jaar van 14 t/m 17 december op de stadsvloer van Emmen staat. Streekomroep ZO!34 (voorheen: RTV Emmen) organiseert het Glazen Huis Emmen voor het zesde jaar op rij, dit jaar voor de tweede keer in samenwerking met Drenthe College.
17 oktober

Eerste concept voor de InnovaTrailer gepresenteerd

28 september

Visser & Smit Hanab met 20 nieuwe monteurs op zee aan de slag

19 september

Bedrijfsvakschool Techniek Drenthe levert succesvol jonge beroeps verspaners af

Veertien jonge vakmensen zijn succesvol opgeleid en met mbo-diploma aan het werk in de metaalbranche en de volgende veertien komen eraan. Het opleidingstraject van Bedrijfsvakschool Techniek Drenthe en Drenthe College heeft hiermee een mooie start gemaakt. En geeft het samen een vervolg om de continuïteit te waarborgen voor de regionale bedrijven.
14 september

Burgerschapsdocent Drenthe College blij met extra aandacht voor belangrijk vak

“Geef Burgerschap een volwaardige plaats in lestabel”
14 september

DC TT-Instituut rally team gaat van start in Morocco Desert Rally

Hoe uitdagend kun je je onderwijs maken? Vorm als docent (Chris Lanting) samen met je studenten motorvoertuigentechniek een rallyteam en duik de woestijn van Marokko in met een 4-wheel drive en een DC-rode brandweerwagen.
07 september

Breng je stem uit op Manon Koekoek

Manon Koekoek is dit jaar gekozen tot Drentse Kei bij de studenten van Drenthe College. Daarmee is zij namens DC ook genomineerd voor de landelijke titel MBO- Ambassadeur 2017.
06 september

Schilder Hans Huizinga is deze dagen volop in het nieuws op weg naar de World Skills finale

Gisteravond was hij met zijn verhaal te horen op Qmusic, maar ook DvhN en Rtv Drenthe maakten mooie artikelen. Lees hieronder mee:"
05 september

DC Student schilderen Hans Huizinga in training voor WorldSkills in Abu Dahbi

04 september

Week van de Alfabetisering

Twee boekjes uitgegeven: “Snap jij er nog iets van?” en “Een rode auto…”
11 juli

Drenthe College op 13 juli beperkt bereikbaar

In verband met de viering van haar 20-jarig jubileum is Drenthe College donderdag a.s. (13/7) vanaf de middag beperkt bereikbaar. Alle schoolgebouwen zijn gesloten; DC is gehele dag wel telefonisch bereikbaar op 088 – 1884444.
03 juli

Jaarverslag 2016 en Publieksversie Jaarverslag 2016 verschenen

Drenthe College heeft zijn jaarverslag gepubliceerd. Daarin legt DC verantwoording af voor het gevoerde (financiële) beleid. Er is dit jaar gekozen voor een verdere versobering van het jaarverslag; de ervaring leert dat slechts weinigen het daadwerkelijk lezen.
03 juli

Bijzonder goede resultaten Vavo Drenthe College

Bij sprintvwo voor tweede jaar op rij 100 procent geslaagd
03 juli

Dertig werkzoekenden per jaar worden opgeleid tot Verspaner in metaalindustrie

Eerste zes al geslaagd en aan het werk!
30 juni

DC Student schilderen Hans Huizinga in training voor WorldSkills

Hans Huizinga, Nederlands kampioen Schilderen en decoreren én student bij Drenthe College Techniekcentrum in Assen is inmiddels volop aan het trainen voor de WorldSkills in Abu Dahbi.
22 juni

Techniekonderwijs van de toekomst

Vandaag in DvhN...Techniekonderwijs van de toekomst! Drenthe College, Stenden en Emmtec tijdens de General Essembly in DC Tech Emmen.
21 juni

Opleiding Middenkaderfunctionaris Bouw stopt in Assen

Vanaf komend schooljaar 2017-2018 stopt Drenthe College met het aanbieden van de opleiding Middenkaderfunctionaris Bouw (mbo-niveau 4) in Assen. Dezelfde opleiding blijft in Emmen gewoon draaien.
15 juni

Bouwproject Julianastraat vordert gestaag

In de Julianastraat in Emmen wordt een woning opgeknapt door studenten Bouw van Drenthe College onder begeleiding van Lefier. Bij dit project zijn verschillende opleidingen van bouw en afbouw met elkaar verbonden en voeren ze allemaal verschillende taken uit.
15 juni

DC Tech twee dagen gastheer voor General Assembly 9

Op dinsdag 20 en woensdag 21 juni a.s. is DC Tech in Emmen gastheer voor de General Assembly 9.
31 mei

Drenthe College krijgt ANBI-verklaring van Belastingdienst

Drenthe College heeft onlangs van de Belastingdienst een zogenaamde ANBI-verklaring ontvangen. Daarmee kan Drenthe College gebruikmaken van bepaalde belastingvoordelen bij erven, schenken en de energiebelasting.
29 mei

Drenthe College Meppel neemt de trap!

Om een gezonde levenstijl te promoten organiseert de Positive Action Groep DC Meppel vandaag de actie Betrapt! Iedereen wordt gestimuleerd om, waar mogelijk, de trap in het gebouw te nemen. Met medewerking van verschillende Meppelse bedrijven is een actief programma samengesteld.
24 mei

Geslaagde kinderactiviteiten AKE Kunstmarkt

Studenten Dienstverlening organiseerden afgelopen zaterdag in de stralende zon de kinderactiviteiten tijdens de AKE Kunstmarkt op het Marktplein in Emmen.
23 mei

Noordelijke mbo’s organiseren Last Minute Informatiemarkt

De vijf noordelijke mbo-instellingen (Alfa-college, Drenthe College, Noorderpoort, ROC Menso Alting en Terra MBO) organiseren op donderdag 1 juni a.s. een informatiemarkt voor alle v(mb)o-leerlingen die, om welke reden dan ook, nog geen keuze voor een vervolgopleiding hebben gemaakt.
23 mei

Noordelijke mbo-s organiseren Last Minute Informatiemarkt

De vijf noordelijke mbo-instellingen (Alfa-college, Drenthe College, Noorderpoort, ROC Menso Alting en Terra MBO) organiseren op donderdag 1 juni a.s. een informatiemarkt voor alle v(mb)o-leerlingen die, om welke reden dan ook, nog geen keuze voor een vervolgopleiding hebben gemaakt.
23 mei

VO en MBO ontwikkelen samen doorlopende leerlijn

23 mei

Successen Hand- en Volleybalteams Drenthe College!

Op woensdag 17 mei nam het voor de eerste keer het Drenthe College deel aan het NK MBO volleybal voor vrouwen. Na een grondige selectie, een stevige centrale training Assen en een oefenwedstrijd tegen het Nederlands Militair Team (4-2 winst) reisde het team vol vertrouwen af naar Zwolle..
17 mei

Mooie samenwerking Drenthe College en OBS De Heksenketel

Met het ondertekenen van een samenwerkingsovereenkomst op dinsdag 16 mei door opleidingsmanager Annelies Vastenburg van Drenthe College en directeur René van Hoorn van De Heksenketel is de nieuwe leerafdeling OBS De Heksenketel een feit.
12 mei

Bouwkunde studenten nemen technische duik in het haaienbassin

In de oude dierentuin in Emmen heeft Duikschool Emmen en omstreken het haaienbassin weten te bemachtigen. Hier kun je straks duiken op de plek waar de haaien hebben gezwommen. De haaien zijn verdwenen, maar de tanden liggen nog op de bodem.
12 mei

Tweede jaargang MBO Topacademie; 23 toppers gecertificeerd

De tweede lichting studenten van de MBO Topacademie van Drenthe College heeft donderdag 11 mei jl. het Bewijs van Deelname ontvangen. Het markeert de afsluiting van een half jaar ‘extra’ onderwijs. Aan deze jaargang hebben 24 studenten deelgenomen aan het programma en 23 hebben hun certificaat gehaald.
11 april

Taalambassadeurs Gieten

Gisteravond zijn aan 7 taalambassadeurs van de gemeentes Aa en Hunze en Borger-Odoorn certificaten uitgereikt. Dit werd gedaan door wethouder Harrie Dijkstra van de gemeente Aa en Hunze en door Ingrid Jeuring taalhuiscoördinator van de gemeente Borger Odoorn.
10 april

Team Drenthe College wint uitdagende hackathon

Afgelopen weekend deden drie teams van Drenthe College, opleiding Applicatieontwikkeling van Media & ICT, mee aan de What the Hackathon wedstrijd in Emmen op het gebied van ‘Smart cities, smart factories’.
07 april

Battle of the LA

In Assen battelden de 9 leerafdelingen van de opleidingen Welzijn op woensdagmiddag 5 april. In Sporthal Pittelo streden de 135 studenten en hun begeleiders van de leerbedrijven en DC in drie onderdelen: volleybal, sjoelen en keezen. Dat laatste spel lijkt op levend Mens-Erger-je-Niet maar is toch net even anders.
31 maart

Nieuw technisch onderwijs bij Drenthe College

Drenthe College, sector Techniek wil haar onderwijsaanbod en -inhoud de komende jaren verder vernieuwen aan de hand van een uitdagende 'Battle'. Geen wedstrijd om het beste te zijn, maar een inhoudelijke gevecht om de beste vernieuwende ideeën, verbeteringen en oplossingen te vinden.
24 maart

Studenten maken kunstzinnige elektrische laadpaal

Onthulling en ingebruikname tijdens open dag, mbo techniek dag op zaterdag 1 april.
20 maart

Nederlandse Kampioenen Drenthe College NK Skills Heroes

Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Skills voor Mbo studenten in Amsterdam hebben de finalisten van Drenthe College het fantastisch gedaan. Tijdens de drie wedstrijddagen, van 16 t/m 18 maart, waren er zeven kandidaten actief in verschillende categorieën.
15 maart

Nieuw materiaal voor kraamstudenten!

Jollein is hét merk waar je blij van wordt!  En dat worden we bij DC inderdaad!
09 maart

Leerlingen bouwen Young Solarboot met DC mbo-studenten

Hoe laat je vmbo-leerlingen al in een vroeg stadium kennismaken met het mbo? Dat kan op veel manieren, maar één daarvan is samen aan een uitdagend project werken: het bouwen van een solar boot die daarna ook nog eens meedoet aan de Young Solar Challenge.
09 maart

Studenten Leisure winnen Toerisme Bokaal 2017

Studenten van Drenthe College werden op het laatste moment uit de reservelijst opgeroepen om deel te nemen aan de Toerisme Bokaal 2017 in Amersfoort. Tijdens de wedstijden strijden er gemixte teams uit het hele land voor titels uit 3 categorieën: Reizen, Front Office en Recreatie.
09 maart

Opleidingen uniformberoepen ontvangen kogelwerend vest

Drenthe College heeft een kogelwerend vest ontvangen van SafeGuard Clothing om daarmee de praktische ervaring van studenten tijdens de studie te vergroten. Dit professionele vest zal worden gebruikt om in de klas realistische oefeningen en rollenspelen uit te voeren.
06 maart

Inspirerende gastles Business College Emmen

In Drenthe zijn er veel aanbieders van groepsaccommodaties. Hoe kan een groepsaccommodatie zich dan toch positief onderscheiden ten opzichte van de concurrenten? Wat houdt ondernemerschap in en welke vaardigheden moet je beschikken om succesvol te zijn?
01 maart

Leerlingenbouwplaats Julianastaat "We zijn het liefst hier"

Angelo Olijve (17) en Tonnie Vinke (17) begonnen vorig jaar september aan de opleiding timmerman bij Bouwmensen (voorheen OCB) – Drenthe College. Ze vielen met hun neus in de boter, want ze konden meteen aan de slag bij de renovatie van een Lefier-woning aan de Julianastraat. Deze zomer moet het project klaar zijn.
16 februari

Opzetten en uitvoeren tekeningbeheer gebouwen DC

Studenten Bouwkunde draaien mee in project. Drenthe College heeft haar bouwtekeningbeheer uitbesteed aan Dion Vastgoed Support. Hiermee wil de onderwijsorganisatie meer grip krijgen op het beheer van haar gebouwen en installaties.
13 februari

Studenten Netwerkbeheer doen examens CompTIA

Drenthe College biedt haar mbo-studenten Netwerkbeheer de mogelijkheid om naast het MBO-diploma extra, internationaal gewaardeerde, certificaten te halen. Het team Media en ICT is onlangs CompTIA Authorized Academy geworden en onder die vlag kunnen de studenten examen doen in twee deelcertificaten op hardware gebied: Hardware/Core (220-901) en Operating Systems (220-902).
09 februari

"Klein" publiek voor zelfgemaakte prentenboeken

Vandaag lazen studenten welzijn uit hun zelfgemaakte prentenboek voor aan de peuters van “de Plataan” in Meppel.
06 februari

Wie creeert de mooiste Carnavalsprinses?

Vandaag is de Van Schaikweg 98 in Emmen het podium van de scholenwedstrijd voor de kappers en de uiterlijke verzorging.
06 februari

Leerlingen voortgezet onderwijs op bedrijfsbezoek in Week van de techniek

Veel jongeren weten weinig van de beroepen in de sector techniek. De technische branche biedt interessante carrièremogelijkheden aan een generatie die de banen niet voor het oprapen heeft. Daarom is het zo belangrijk om jongeren in de keuken te laten kijken en ze te laten zien wat het werken in deze sector inhoudt.
03 februari

Mbo-studenten Bouwkunde checken warmteverlies gebouwen

Tweede en derdejaars studenten van de DC opleiding Bouwkunde niveau-4 hebben uitleg en instructie gehad over het gebruik van een warmtecamera en het analyseren van de foto's.
03 februari

Hans Huizinga, schilder in opleiding gaat naar nationale finale in Amsterdam

Hans Huizinga (Oostwold), tweedejaars student van de opleiding Gezel schilder van Drenthe College in Assen, zit bij de laatste acht van Nederland. In de halve finale van SkillsNetherlands in Rijssen haalde hij vrijdag 2 februari de vijfde plaats.
02 februari

Practoraat Zorg & (Sensor)Technologie officieel uit de startblokken!

Tijdens een feestelijke bijeenkomst vierde Drenthe College op donderdag 2 februari in Assen de officiële start van het Practoraat Zorg & (Sensor)Technologie. We zijn als organisatie ontzettend trots op onze voortrekkersrol binnen dit eerste practoraat op dit vakgebied in Nederland!
01 februari

Studenten Drenthe College werken aan kunststof-afvalstraat

Drenthe College is bezig met een bijzonder project dat te maken heeft met een breed maatschappelijk vraagstuk: plastic afval. De studenten zijn bezig dit probleem gedeeltelijk te tackelen.
30 januari

Techniek on Tour

Zestig leerlingen van het Hondsrug College en het Esdal College gaan dinsdag 31 januari op Techniek Tour. Techniek on Tour is georganiseerd door de techniekafdeling van Drenthe College in nauwe samenwerking met een aantal bedrijven uit de installatie- en elektrobranche. Deze leerlingen krijgen een uniek inkijkje in de wereld van techniek.
30 januari

RTL-programma vraagt aandacht voor laaggeletterdheid

Eén op de negen Nederlanders is laaggeletterd. En in Drenthe hebben 50.000 mensen moeite met lezen en schrijven. Mensen die laaggeletterd zijn hebben veel moeite hebben met lezen en schrijven om voldoende te kunnen functioneren in het dagelijks leven.
19 januari

DC-studenten knappen woning Julianastraat Emmen op

Dinsdag 17 januari is de verbetering van Julianastraat 12 in Emmen officieel gestart. De verbouw van de woning wordt als leerling-bouwplaats uitgevoerd. Dit betekent dat leerling-vaklieden van o.a. Drenthe College de klus grotendeels oppakken. Lefier begeleidt de studenten.
10 januari

Minister Bussemaker (Onderwijs) op werkbezoek in Meppel

Minister Bussenmaker (Onderwijs) heeft vandaag op de eerste schooldag in het nieuwe jaar samen met vijf studenten van Drenthe College symbolisch de OV-Jaarkaart voor mbo'ers in gebruik genomen. Dat deed de minister door met de studenten per trein van Zwolle naar Meppel te reizen.
23 december

Duurzame energie daagt techniek studenten internationaal uit

Dennis Heijnen (uit Emmer Compascuum) en Mart Geerdink (uit Ter Apel) volgen beiden de opleiding werktuigbouw middenkader engineering bij Drenthe College in Emmen. Samen zitten ze achter een laptop te ‘skypen’. Op zich niet zo bijzonder, ware het niet dat ze op dat moment een uitstapje maken vanuit Zuidoost Drenthe naar Italië, Kroatië en Noorwegen.
15 december

Tweedejaars studenten Mediavormgever ontwerpen Koppermaandagprent

Acht ontwerpen, van acht studenten, voor de Koppermaandagprent van het Drukkerij museum in Meppel zijn geselecteerd. Eén van de acht wordt door het Drukkerij museum uitgekozen tot winnaar en als Koppermaandagprent gedrukt.
13 december

Drents middelbaar beroepsonderwijs bundelt krachten voor beter Entree onderwijs in Drenthe

Drenthe College, Alfa-college en Terra hebben gisteren een samenwerkings-overeenkomst gesloten voor beter Entree-onderwijs. Daarmee willen zij de kwetsbare groep jongeren die in aanmerking komt voor het Entree-onderwijs de best mogelijke kansen te bieden
13 december

Zesde editie FIRST LEGO League wedstrijd in Emmen

Voor de zesde keer op rij organiseert Drenthe College de Regionale FIRST LEGO League wedstrijden voor Drenthe. Bijna 65 Mbo-studenten en medewerkers van Drenthe College maken er zaterdag 17 december een prachtig LEGO evenement van, met deelname van maar liefst 18 schoolteams uit de regio.
05 december

Bryon Jorna uit Emmen levert topprestatie tijdens EK - EuroSkills 2016 Gotenburg, maar wint geen medaille.

Bryon Jorna uit Emmen (oud)student van TT-Instituut heeft helaas geen medaille gewonnen tijdens EuroSkills in Zweden: het ‘EK voor beroepen’. Bryon was al nationaal kampioen autotechniek.
01 december

Studenten DC halen 3e plaats bij Young Business Award

Een groep van 4 studenten van de opleiding Vestigingsmanager Groothandel is dinsdagavond tijdens de finale van de Young Business Award for students 3e zijn geworden. Daarmee hebben ze € 500,- startgeld verdiend voor hun te starten bedrijf. ​
29 november

Artikel DvhN 29112016 - Vakkanjers van het Noorden

Bryon Jorna (25), Valthermond, autotechniek (oud student TT-Instituut)
29 november

Laat ze niet stikken!

​Wij dagen onze DC studenten uit: Kom in actie voor Serious Request - Glazen huis Emmen! ​
24 november

Bryon Jorna uit Emmen gaat naar EuroSkills 2016 Gotenburg

Nationaal kampioen autotechniek vertrekt op 29 november naar het ‘EK Beroepen’ in Zweden. Bryon Jorna uit Emmen vertegenwoordigt ons land tijdens EuroSkills: het ‘EK voor beroepen’ dat van 1 t/m 3 december plaatsvindt. Bryon is al nationaal kampioen autotechniek en maakt deel uit van Team Nederland: 39 talentvolle jongeren, allen nationaal kampioen in hun vak.
21 november

TT-Instituut traint monteurs voor Yamaha Motor Europe, branche Nederland

Docenten Mark Bouwman en Edwin Kemper van DC TT-Instituut ruilen drie keer per jaar hun TT-Instituut werkkleding om voor een Yamaha-outfit. Op locatie in Assen trainen zij dan motorfiets technici van het Nederlandse dealernetwerk van Yamaha Motor Europe, branche Nederland tijdens een driedaagse training.
16 november

Drentse Keien 2016 bekend gemaakt

Twee Keien vallen bij sector Techniek
10 november

Daar krijg je energie van!

354 eerstejaars studenten techniek duiken in de Energy College week Hoe krijg je alle eerstejaars techniek studenten in korte tijd bijgespijkerd in de nieuwe wereld van energie? Bij Drenthe College sector techniek weten ze daar wel raad mee. Je maakt er een themaweek van en dompelt de studenten onder in de traditionele vormen van energie en alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid.
08 november

DC-Centric team neemt deel aan Batlle of the Schools

In Groningen ‘strijden’ ICT mbo en hbo-opleidingen komende dagen tegen elkaar. In een 48 uur durende non-stop battle maken zij oplossingen voor de door het bedrijfsleven/instellingen ingebrachte cases, uitdagingen en opdrachten.
07 november

Felicia Knaap, 1e jaars studente Sport en Bewegen Emmen, wereldkampioen kickboksen!

Felicia Knaap is vorige week in het Italiaanse Pisa geweest om te vechten voor de wereldtitel kickboksen en ze werd wereldkampioen!
04 november

Drenthe College studente Wendy Kroeze genomineerd voor WNF-Photo Award

Tweedejaars studente Wendy Kroeze uit Hoogeveen – volgt de opleiding Mediavormgever bij Drenthe College in Emmen - maakt kans op één van de prijzen in de grootste natuurfotowedstrijd van Nederland.
02 november

Studenten Drenthe College oefenen in rijsimulator

(in samenwerking met Verkeersschool Nijland) Sinds kort kunnen mbo-studenten van Drenthe College die een technische opleiding volgen het autorijden oefenen in de rijsimulator van Verkeersschool Nijland. Op deze manier krijgen ze sneller praktijkervaring op de weg.
24 oktober

Practoraat Zorg & (Sensor)technologie voor zorg van de toekomst

Drenthe College, Hanzehogeschool Groningen, Provincie Drenthe en Gemeente Assen starten met een breed scala aan partners, waaronder zorginstellingen en het bedrijfsleven, het Practoraat Zorg & (Sensor)technologie voor Drenthe.
11 oktober

Decanen uit regio Zuidoost Drenthe bijgepraat

Afgelopen donderdag zijn twintig decanen van het voorgezet onderwijs in de regio Zuidoost Drenthe bijgepraat door Drenthe College.
29 september

Campagne Hallo MBO weer van start

Bijna 6.000 vmbo-leerlingen in de provincie Groningen en de kop van Drenthe krijgen de komende weken Noorderpoort, Alfa-college, Drenthe College, Terra en ROC Menso Alting op bezoek. Met de gezamenlijke campagne, Hallo MBO, helpen de mbo-scholen de leerlingen bij het maken van de juiste keuze voor een vervolgopleiding.
29 september

Bryon Jorna, student TT-Instituut naar EuroSkills

Inmiddels oud-student Bryon Jorna (hij volgde afgelopen schooljaar zijn laatste studiejaar bij Drenthe College TT-Instituut in Assen) gaat begin december strijden in zijn vakrichting Autotechniek voor de Europese titel in Göteborg, Zweden.
22 september

Zorg&Welzijn zet in op RIF

In het kader van de aanvraag bij het regionaal investeringsfonds (RIF) voor een practoraat voor zorg en (sensor)technologie gaven Jenske Lorijn en Elvira Coffetti een uitgebreid interview aan Zorgplein Noord Magazine over het plan achter de aanvraag en de passie die zij hiervoor hebben.
19 september

Drenthe College partner van BioBased Business Event in Emmen

Donderdag 22 september is het zover! In Emmen vindt het Biobased Business Event Emmen 2016 en het 3DprintEU congres plaats. In de fabriekshal (op het EmmTec terrein) van 40.000 m2 wordt hard gewerkt om een en ander klaar te maken.
20 juli

Winnaars prijzen enquete stage bekend

Een paar weken geleden heeft Drenthe College onder haar studenten een enquête gehouden over stage. Deze informatie wordt gebruikt om de stage bij Drenthe College verder te verbeteren.
14 juli

Zorg & Welzijn zet in op practoraat Zorg & (Sensor)technologie

Drenthe College heeft een subsidieaanvraag (RIF) ingediend voor een practoraat Zorg & (Sensor)technologie. Een practoraat is een lectoraat voor het Mbo.
11 juli

Drenthe College sprintkampioen Dutch Solar Challenge

Het team vijf mbo-studenten elektrotechniek uit Emmen is sprintkampioen geworden in de klasse V-20. Bijna alle sprintwedstrijden werden door hen gewonnen.
07 juli

Eerste diplomas voor studenten BVT Drenthe, opleiding voor Verspaners en Allround verpaners

Vrijdag 1 juli hebben alle negen studenten van de opleiding voor Verspaners en Allround verspaners hun diploma ontvangen. Dit tot groot genoegen van alle lid-bedrijven van de Bedrijfsvakschool Techniek. Deze Bedrijfsvakschool is in mei 2014 opgericht op initiatief van een aantal verspanende bedrijven met hulp van de Provincie Drenthe, Gemeente Emmen en Drenthe College.
07 juli

Studenten DC brengen schilderijen Van Gogh tot leven

NIEUW AMSTERDAM – Tweedejaars studenten van de opleiding Multi Media hebben in het Van Gogh huis in Nieuw-Amsterdam een expositie geopend onder de naam 'Ode aan Van Gogh'. In het kader van een studieopdracht hebben de studenten schilderijen van Van Gogh via animatietechnieken tot leven gebracht.
04 juli

Sprintvwo Emmen: 100 procent geslaagden

De examenuitslagen voor de sprinthavo en sprintvwo van Drenthe College zijn bekend geworden. En deze zijn bijzonder goed te noemen.
29 juni

Bijzondere samenwerking dr. Nassau college en Drenthe college

ASSEN - Het Dr. Nassau College (locatie Penta; vmbo) en Drenthe College (mbo) zijn in schooljaar 2015/2016 gestart met een gezamenlijk project om voor leerlingen optimale doorstroom mogelijkheden te creëren. Het project is uniek in Nederland en de aanpak is gebaseerd op een groeiend aantal uren dat vmbo-leerlingen al in het derde en vierde leerjaar doorbrengen binnen de muren van het mbo.
29 juni

Drenthe pioniert met landelijk excellentieprogramma in het MBO!

Assen - Begin 2016 zijn de eerste ambitieuze Topstudenten van Drenthe College uit Emmen, Meppel en Assen gestart op de MBO Topacademie. Deze opleiding is de eerste in zijn soort in Nederland.
23 juni

Emmen goes eco met medewerking van DC

Zondag 26 juni is de allereerste Emmen Goes Eco, van 13.00 – 17.00 uur. In het centrum van Emmen vind je tijdens deze zondag tal van kramen en activiteiten gericht op duurzaamheid.
17 juni

Beroep vrachtwagenchauffeur steeds populairder

SCHOONOORD - Ooit was het een droom voor veel jongetjes: chauffeur worden. Lange tijd was dat bijna niet mogelijk doordat vooral chauffeurs uit het Oostblok werden ingehuurd, maar dat is veranderd. Drenthe College heeft voor het eerst in jaren weer meer leerlingen die de opleiding tot vrachtwagenchauffeur volgen en vanuit het bedrijfsleven is de vraag naar jonge chauffeurs ook weer groter.
14 juni

Ilona Dulfer nieuw Lid CvB a.i. bij Drenthe College

ASSEN – Mevrouw Ilona Dulfer (54 jaar) zal op 20 juni 2016 als Lid College van Bestuur a.i. in dienst treden bij Drenthe College. Zij vult daarmee de vacature die sinds het vertrek van Gini Coutinho was ontstaan.
09 juni

Studenten mediavormgever exposeren bij CBK Emmen

Van donderdag 9 t/m zondag 19 juni is in ’t Lab van het Centrum Beeldende Kunst Emmen het eindexamenwerk te zien van zeventien studenten van de opleiding Mediavormgever van Drenthe College in Emmen.
09 juni

Uitkomsten JOB-onderzoek: DC-opleidingen scoren gemiddeld een 6,9

Studenten oordelen vooral positief over toetsing en examinering ASSEN - De studenten van Drenthe College beoordelen hun opleiding met een 6,9. Dit is de uitkomst van het tevredenheidsonderzoek dat het eind 2015/begin 2016 door de Jongerenorganisatie Beroepsonderwijs (JOB) onder alle mbo-studenten is gehouden.
07 juni

Studenten Tuinlab doen onderzoek bij Hortus

11 studenten van het leerbedrijf Tuinlab hebben grond en watermonsters genomen in de Hortus Botanicus in Haren (hortusharen.nl). Gewapend met een koffer vol materialen om de monsters op de juiste wijze te nemen en coderen gingen de studenten aan de slag met het nemen van monsters in o.a. de Chinese tuin.
27 mei

Grenzeloos talent gezocht

Samen met partners als onder andere Stenden Hogeschool, Alfa college en Agentur für die Arbeit organiseert Drenthe College op 9 juni a.s. een Duits-Nederlandse Jobmarkt. De markt wordt gehouden van 13 tot 17 uur in het Gemeentehuis Hardenberg.
28 april

Cursisten en opdrachtgevers inburgering bijzonder tevreden over Drenthe College

ASSEN - Drenthe College heeft onlangs de uitkomsten gekregen van het onderzoek naar de klanttevredenheid van deelnemers aan en opdrachtgevers van Inburgeringscursussen. Dit onderzoek wordt door onafhankelijk onderzoeksbureau Panteia periodiek uitgevoerd, om het Keurmerk Blik op Werk (inburgering) te mogen voeren.
26 april

Mark Bouwman namens DC genomineerd voor Docent van het Jaar 2016

ASSEN – Drenthe College heeft Mark Bouwman (Vries; 39 jaar; Drentse Kei categorie Docenten 2014) voorgedragen voor de titel mbo-docent van 2016 van Leraar24. Mark Bouwman is docent motorvoertuigentechniek aan het TT-Instituut in Assen. Mark wordt voorgedragen vanwege zijn verdienste voor de onderwijsontwikkeling op het TT-Instituut en het feit dat hij niet alleen zijn studenten weet uit te dagen, maar de lat ook voor zichzelf steeds hoger legt.
04 april

Bezoek de stand van DC op de Bedrijven Contactdagen

Twee dagen lang presenteert Drenthe College zich op de Bedrijven Contact Dagen Drenthe in de TT Hall in Assen. Belangrijk voor onze contacten met het bedrijfsleven, instellingen en gemeenten. Kom kennis maken en ervaar de nieuwste ontwikkelingen van onze opleidingen, o.a. op het gebied van duurzame chemische technologie. Dinsdag 5 april 2016 | 14.00 - 22.00 uur Woensdag 6 april | 12.00 - 22.00 uur
04 april

Studenten van TT-Instituut lopen stage bij RW Racing GP

Zes eerstejaars studenten van de opleiding Motorfietstechniek van het TT-Instituut in Assen krijgen van RW Racing GP een kans om mee te draaien bij een Grand Prix. Door middel van een sollicitatieprocedure konden studenten zichzelf promoten voor deze geweldige kans. Jarno Janssen (teammanager RW Racing GP) en Mark Bouwman (docent TT-Instituut) hebben zes studenten uitgekozen.
14 maart

Drenthe College studenten strijden in Amsterdam bij Skills Heroes

Afgelopen halfjaar hebben ruim 3.000 mbo-studenten verdeeld over 55 mbo-scholen in Nederland meegedaan aan voorrondewedstrijden in 34 wedstrijdrichtingen. Na de kwalificaties zijn uiteindelijk zo’n 150 finalisten door naar de finale.
11 maart

Opleiding detailhandel onverminderd waardevolle opleiding

Nieuw Business College; brede opleiding met goede aansluiting op arbeidsmarkt of HBO
11 maart

Wijzigingen Raad van Toezicht DC

Lambert Zwiers volgt Dineke van As op als voorzitter RvT De Raad van Toezicht, het hoogste bestuursorgaan van DC, heeft de afgelopen weken een aantal personele veranderingen doorgemaakt, waarvan de benoeming van Lambert Zwiers tot nieuwe voorzitter van de RvT het meest in het oog springt.
10 maart

Excursie derde klas Bouwkunde bij woningbouwproject in Assen

Mbo studenten van de derde klas bouwkunde in Assen hebben een excursie gehad bij Nijhuis Bouw Noord te Assen. Hoofd uitvoerder Marcel de Hollander nam de studenten mee om te laten zien hoe een project van 80 woningen wordt gebouwd in Assen Oost (Pelikaanstraat) – voor woningbouwcorporatie Actium.
25 februari

D-Choice Orientatiedag Meppel

Drenthe College Meppel biedt op donderdag 25 februari ruim 1100 vo-leerlingen een dag vol actie en belevenissen om zo de beroepen achter de opleiding te ervaren.
24 februari

Skills Talents vmbo vakwedstrijden in Meppel

Donderdag vinden tijdens de Dchoice informatiedag de Skills Talents vakwedstrijden plaats bij Drenthe College in Meppel. Op die dag strijden vier teams van twee vmbo scholen (Dr. Nassau College en Stad en Esch) uit de provincie voor drie plaatsen in de nationale finale. In de richtingen Economie, Horeca en Zorg en Welzijn strijden groepjes van drie leerlingen tegen elkaar.
16 februari

Drenthe College behaalt prima resultaten bij terugdringen schooluitval

DC is er weer in geslaagd om het Voortijdig Schoolverlaten verder terug te dringen. Uit cijfers van het ministerie van OCW blijkt dat de uitval in 2015 met 18 procent is teruggedrongen. Daarmee behoort DC landelijk gezien tot de absolute top. Onze aanpak: aandacht voor de student, positieve aandacht in de klas en een goede samenwerking met alle partijen die betrokken zijn bij het voorkomen van schooluitval.
09 februari

Skills Talents vmbo vakwedstrijden Techniek

Donderdag vinden tijdens de Week van de Techniek de Skills Talents vakwedstrijden plaats bij Drenthe College in Emmen. Op die dag strijden vijf teams van verschillende vmbo scholen (Hondsrug College, Dr. Nassau College, Esdal College, Stad en Esch) uit de provincie voor drie plaatsen in de nationale finale. In de richtingen Bouwkunde, Elektrotechniek en ICT strijden groepjes van drie leerlingen tegen elkaar.
09 februari

DC-Art 2016 groot succes!

Onlangs vond DC-ART 2016 plaats. Het is al weer de vierde keer dat deze kunstwedstrijd voor scholieren en studenten bij Drenthe College plaats vond. Leerlingen van Esdal College en studenten van Drenthe College gingen de strijd met elkaar aan in twee categorieën: Expo en Film.
02 februari

Aanvulling aanmeldingen nieuwe schooljaar

DC heeft besloten om - in aanvulling op eerdere berichtgeving. – een nuancering aan te brengen op het uitgangspunt dat aanmelden vóór 1 april ook daadwerkelijke toelating tot de gewenste opleiding zou leiden. Deze nuancering betreft vier opleidingen Junior Kapper, HTV, Motorfietstechniek (bij TT-Instituut) en Beveiliging; voor deze opleidingen geldt dat er een gelimiteerd aantal plaatsen beschikbaar is.
01 februari

Leerlingen voortgezet onderwijs op bedrijfsbezoek in Week van de techniek

Veel jongeren weten weinig van de beroepen in de sector techniek. De technische branche biedt interessante carrièremogelijkheden aan een generatie die de banen niet voor het oprapen heeft. Daarom is het zo belangrijk om jongeren in de keuken te laten kijken en ze te laten zien wat het werken in deze sector inhoudt.
28 januari

Het team van Uiterlijke Verzorging van het Drenthe College gaat op zoek naar nieuw talent!

Wij organiseren op maandag 1 februari een wedstrijd aan de Van Schaikweg 98 in Emmen. De wedstrijden starten om 9.30: studenten van de opleiding voor kappers en schoonheidsverzorgenden strijden dan met elkaar op hun vakgebied (haarverzorging, make-up en nagelverzorging).
27 januari

Studenten TT-Instituut trainen bij Ten Kate Racing

Vandaag (woensdag 27 januari) trainen 9 studenten van TT-Instituut uit Assen de hele dag bij Ten Kate Racing in Nieuwleusen. Een toplocatie en topteam op motorsportgebied (ze racen in Superbike WK, Supersport WK en Superstock 600 EK) waar de studenten heel veel kunnen leren. Vandaag besteden ze aandacht aan vering en demping van motoren. Van theorie naar praktijk onder leiding van Rutger ten Kate en Walter Jansen (Raceplan).
25 januari

Battle of the sexes: wedstrijdje motorpimpen bij de MotorExpo

ASSEN - Op de MotorExpo in de TTHall in Assen heerste dit weekend een verwoede strijd. De jongens en meiden van het TT-Instituut gingen de strijd met elkaar aan in het pimpen van een motor. Uiteindelijk waren het de meiden die er met de grootste bokaal vandoor gingen. Het TT-Instituut wil met deze battle laten zien wat de leerlingen kunnen: "Maar daarnaast willen we ook aandacht vragen voor meiden in de techniek", zegt Tonny de Hooge, opleidingsmanager bij het TT-Insituut, "Wij kunnen nog wel wat meiden gebruiken."
19 januari

Studenten TT-Instituut binden de strijd aan om de mooiste motor

18 januari

FC Emmen selectie scoort gezonde lunch in Drenthe College schoolkantine

11 januari

Drenthe op SummerLabb Eurosonic Noorderslag

Van donderdag 14 tot en met zaterdag 16 januari staat Drenthe vanuit het initiatief Biobased Drenthe samen met Green PAC, Bioboxx, Waterschap Drents Overijsselse Delta (vanuit de samenwerking met Hunze en Aa’s, Vechtstromen en Millvision), IVN Drenthe (i.s.m. Things IO en Breien met Agnes), Cumapol, BioBTX en Drenthe College op SummerLabb tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen.
07 januari

Alle scholen van DC ook donderdag gesloten

Vanwege de aanhoudende gladheid heeft DC besloten om de scholen ook donderdag 7 januari voor de studenten gesloten te houden.
06 januari

Aanpak voortgang lessen bij gladheid op donderdag 7 januari

De weersituatie voor morgen (donderdag 7 januari) is op dit moment nog onduidelijk. Daarom heeft Drenthe College voor morgen voor de volgende aanpak gekozen: voor studenten vervallen morgenochtend in ieder geval de eerste twee lesuren. Afhankelijk van de weersituatie zullen de lessen vanaf 10 uur weer worden opgestart.
06 januari

Drenthe College gesloten wegens ijzel

Drenthe College heeft besloten om vandaag (woensdag 6 januari) de scholen gesloten te houden. Dit vanwege aanhoudende gladheid door ijzel. Ook de vooruitzichten voor later op de dag zijn niet goed. Drenthe College volgt de weersverwachting en – waarschuwingen en zal indien nodig later een besluit nemen over de situatie voor morgen. Dit zal via de bekende kanalen (Facebook, internet, magister) bekend gemaakt worden.
05 januari

Aanpak voortgang lessen bij gladheid op woensdag

De weersituatie voor morgen (woensdag 6 januari) is op dit moment moeilijk duidelijk te krijgen. Daarom heeft Drenthe College voor morgen voor de volgende aanpak gekozen: Voor studenten vervallen morgenochtend in ieder geval de eerste twee lesuren. Afhankelijk van de weersituatie zullen de lessen vanaf 10 uur weer worden opgestart. Daarmee kunnen de meeste studenten dan bij daglicht naar school en ze kunnen dan ook rustig het weerbericht om 7.00 uur afwachten
05 januari

Vandaag vervallen alle lessen

Door de her en der spiegelgladde wegen van ijzel die de afgelopen nacht is gevallen en de gevaarlijke situaties die daaruit ontstaan heeft Drenthe College besloten om alle lessen voor vandaag (dinsdag 5 januari) te laten vervallen. Daar waar de weers- en verkeerssituatie het toelaat gaan de schoolgebouwen in de loop van de dag wel open voor het personeel.
04 januari

Vier opleidingen met beperkt aantal plaatsen

Wanneer jij volgend schooljaar wilt gaan studeren bij Drenthe College dan moet je je daarvoor vóór 1 april aanmelden. Vul daarvoor het aanmeldformulier op deze site in.
26 november

Vijfde editie FIRST LEGO League wedstrijd in Emmen

Voor de vijfde keer op rij organiseert Drenthe College de Regionale FIRST LEGO League wedstrijden voor Zuid Drenthe. Bijna 65 Mbo-studenten en medewerkers van Drenthe College maken er zaterdag 12 december een prachtig LEGO evenement van met deelname van veel schoolteams uit de regio.
24 november

Vakschool Techniek organiseert Ouderavond nieuwe stijl

Dinsdag 1 december (in Emmen, locatie Anna Paulownalaan) en woensdag 2 december (in Assen, locatie Fokkerstraat) a.s. organiseert de Vakschool Techniek ouderavonden voor de eerstejaars studenten in een nieuwe vorm. De traditionele ’10 minuten’ gesprekken worden losgelaten.
18 november

Zonneparaplu gemaakt door studenten Vakschool Techniek in Assen

28 oktober

Euregionale kansen zoeken en pakken

Ben je student en wil je tijdens je opleiding wel eens over de grens kijken? Ben je op zoek naar een baan en wil het in Nederland niet lukken om aan de slag te gaan? Een goede samenwerking tussen de Duitse en Nederlandse grensregio’s biedt veel kansen voor studenten en werknemers. De Rijnlandacademie wil een bijdrage leveren om deze kansen zo goed mogelijk te pakken, door contacten en samenwerking met bestuurders en bedrijven in de Duitse grensregio.
28 oktober

Technics4U daagt 800 basisschool leerlingen uit

Twee dagen lang organiseert Drenthe College Technics4U voor bijna 800 leerlingen van de basisscholen in de gemeente Emmen. Samen met een aantal scholen voor voortgezet onderwijs, de Vereniging Parkmanagement (VPB) en een aantal technische bedrijven is er een uitdagend programma samengesteld op donderdag 5 en vrijdag 6 november
08 oktober

Wij zoeken een BVE docent 1 Facilitaire Dienstverlening

•0,3 fte •Locatie Stenden, Emmen
07 oktober

Drentse Kei docent 2015 wint landelijke verkiezing

Diederick de Vries gekozen tot docent van het jaar ASSEN – Diederick de Vries (51 jaar, Assen), docent Rekenen binnen de sector Economie en Dienstverlening van Drenthe College in Assen en Drentse Kei 2015, is op 7 oktober in de landelijke verkiezingen gekozen tot docent van het jaar. Daarmee is Diederick een jaar lang dé ambassadeur voor het MBO in Nederland. De uitslag werd bekend gemaakt tijdens het Lerarencongres in Den Bosch.
06 oktober

DC participeert in M&GEZOND

Op het Feestival van M&GEZOND! delen bewoners van de gemeente Emmen hun initiatieven op het gebied van: ontmoeting, bewegen, welbevinden, ontstressen, gezond eten en drinken en nog veel meer. Er is een informatiemarkt, er worden workshops, presentaties en clinics gegeven.
06 oktober

Unieke samenwerking basisscholen, mbo en hbo voor 3D printers

Samen met het COG Drenthe (platform van 18 christelijke basisscholen in Drenthe) en Stenden (Pabo) heeft de ICT opleiding van DC drie 3D printers geïnstalleerd.
01 oktober

Rijnlandacademie

De Rijnlandacademie bestaat als samenwerkingsverband van Stenden Hogeschool en het Alfa-college sinds begin 2014. Sinds 1 februari 2015 maakt ook Drenthe College deel uit van dit initiatief.
01 oktober

Wij zoeken twee instructeurs

•0,6 en 0,4 fte •Locaties: Emmen en Assen •Het betreft een tijdelijke vacature voor één jaar met mogelijk verlening
28 september

Afgelopen zaterdag in DvhN - Diederick de Vries

24 september

Bouwleerlingen ontwerpen en bouwen takkenopslag voor apen dierenpark Emmen Wildlands Adventure Zoo Emmen

24 september

Verder studeren in het HBO?

Zit je in het laatste jaar van een mbo-4 opleiding of vavo en wil je verder studeren in het HBO? Let dan op! Zowel door het ministerie van Onderwijs als door de hbo-instellingen worden eisen gesteld aan de doorstroom van MBO naar het HBO.
21 september

Vanavond op TV Drenthe item DC over Duurzaamheid en techniek

Vanavond (maandag 21 september) zendt TV Drenthe een aantal items uit over De week van de duurzaamheid. Ze besteden op meerdere locaties in Drenthe aandacht aan ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid.
21 september

Zaterdag 26 september Dag van de Chemie. op emmtec Industry & Businesspark in Emmen

18 september

Visser & Smit Hanab neemt 18 aspirant monteurs uit de regio aan

Drenthe College leidt ze mede op. EMMEN - Visser & Smit Hanab (onderdeel van VolkerWessels) heeft 18 aspirant monteurs een opleidingscontract gegeven voor montagewerk bij de bouw van windmolenparken (windfarms) op zee.
18 september

Drentse Kei docent 2015 nog in de race

Diederick de Vries bij de laatste drie genomineerden Docent van het Jaar. Diederick de Vries (51 jaar, Assen), docent Rekenen binnen de sector Economie en Dienstverlening van Drenthe College en tevens Drentse Kei 2015, is één van de drie overgebleven kandidaten voor de titel Docent van het Jaar.
08 september

Ik studeer Energie!

Basismodule energie van start Energietransitie: wat wordt daarmee bedoeld? Welke duurzame energiebronnen zijn er allemaal? Wat houden trias energetica en domotica in? Allemaal basis-energievragen waarvoor Energy College lesmodulen energie heeft ontwikkeld, waarmee mbo-studenten techniek komend schooljaar gelijktijdig aan de slag gaan op zes roc/aoc’s in het Noorden!
26 augustus

Wij zoeken een systeem-/netwerkbeheerder

•1,0 fte •Locatie: Emmen, Stadionplein •Het betreft een tijdelijke vacature tot 1 september 2016
24 augustus

Internationale stage

Vanaf 30 augustus gaat er weer een leuke groep gemotiveerde studenten voor stage richting Suriname en Curacao.
13 juli

Daag jezelf uit

Drenthe College heeft een nieuwe film; daarin schitteren veel studenten van DC.
13 juli

Drenthe College lanceert nieuw strategisch plan

Drenthe College heeft onlangs een nieuw strategisch plan gelanceerd voor de periode 2015 - 2018. Kernwoorden: Verantwoordelijkheid, aandacht en ambitie. Daag jezelf uit; samen met DC werken aan de beste versie van jezelf.
30 juni

Nieuwe BBL opleiding Hospitality Host

Ben je werkgever in de Toerisme & Recreatie branche en wil je je personeel laten (bij)scholen? Lees de brochure en ontdek de mogelijkheden!
18 juni

Zorgcampus Gilde officieel geopend

15 juni

Stem op Helenni Tsirakos als landelijke uitblinker

12 juni

Opening leerhome Zorgcampus Gilde

Dinsdag 16 juni aanstaande zal burgemeester Jan Westmaas en wethouder Gert Stam samen met leerlingen de opening verrichten van het leerhome van de Zorgcampus Gilde Leren bij de Noorderboog. De opening vindt plaats om 13.30 uur op de locatie Hoogeveenseweg 38 te Meppel. Na afloop zullen leerlingen van het Gilde het belang van zorg, voeding en handelingen aan het bed demonstreren en vertellen over hun ervaringen met het Gilde.
01 juni

DC cursist Inburgering neemt Appeltje van Oranje in ontvangst

20 mei

TT-Instituut krijgt KTM-racemotor van RW-Racing

Morgen (donderdag 21 mei) rond een uur of twaalf is Roelof Waninge aanwezig op het TT-Instituut van Drenthe College om een KTM-racemotor beschikbaar te stellen voor onze motorfietsopleiding.
07 april

Terugblik op de finale Techniek Toernooi Noord

Op donderdag 2 april vond in het Atrium van het Hanzehogeschool in Groningen de finale plaats van het Techniek Toernooi Noord 2015 voor basisscholen uit Groningen, Friesland en Drenthe.
31 maart

Albert Bruins Slot nieuwe voorzitter College van Bestuur ROC Drenthe College

Albert Bruins Slot zal per 1 juli 2015 Ineke Donkervoort opvolgen als voorzitter College van Bestuur van Drenthe College. Albert Bruins Slot is nu nog Algemeen Directeur van Alescon te Hoogeveen.
27 maart

Terugblik D-Challenge

De DChallenge ligt al weer een tijdje achter ons; maar wij blijven er met veel plezier aan terug denken. Net als voorgaande jaren hebben we, bij wijze van terugblik, weer een minizine gemaakt.
24 maart

Persbericht: Drenthe College start toch opleiding Veiligheid & Vakmanschap in Emmen

In tegenstelling tot eerdere berichten heeft Drenthe College toch toestemming gekregen van Defensie om met ingang van schooljaar 2015 – 2016 in Emmen te starten met de opleiding Veiligheid en Vakmanschap. In september starten twintig studenten met deze opleiding op niveau 2 in Emmen.
23 maart

Lab studenten helpen bij het Techniek Toernooi Noord

Twee studenten van de opleiding laboratoriumtechniek van Drenthe College, Corné Veltman en Bas Budike helpen al een aantal jaren mee op de ‘Techniekmarkt’ bij het Techniek Toernooi Noord (www.techniektoernooi.nl).
16 maart

Drenthe College morgen actief op Biobased Business Event Emmen

Op dinsdag 17 maart 2015 vindt de eerste editie van het Biobased Business Event Emmen plaats. Een dag vol inspiratie, informatie en innovatie, voor én door ondernemers in de Groene Chemie.
04 maart

Terugblik D-Challenge 2015

Bekijk hier de foto's van D-Challenge 2015
03 maart

Jos Burgers hoofdspreker symposium Drenthe College

31 maart aanstaande organiseert de opleiding Handel van Drenthe College in Assen, in samenwerking met MKB Assen en parkmanagement Assen het symposium: Klanten zijn eigenlijk net mensen. Hoofdspreker tijdens het evenement is Jos Burgers.
03 maart

Terugblik D-Challenge 2015

03 maart

Terugblik D∙Challenge 2015

20 februari

Drentse Keien 2015 bekend gemaakt

Donderdag 19 februari zijn in een bomvolle TT Hall in Assen voor de zevende keer de Drentse Keien gekozen: de beste student en docent van 2015 en het beste leerbedrijf van 2015.
19 februari

Innovatiewerkplaats Zorg & Technologie verbindt onderzoek en onderwijs met zorginstellingen en bedrijven

De Gemeente Assen, zorginstellingen en bedrijven, Drenthe College en de Hanzehogeschool Groningen hebben samen een consortium gevormd om technologische innovaties bij zorginstellingen te kunnen initiëren en begeleiden.
11 februari

Teijin Aramid ondersteunt Techniektoernooi voor toekomstige techniek medewerkers

Het Techniek Toernooi is een nationale techniekwedstrijd voor leerlingen uit alle groepen van het basisonderwijs. In teams van maximaal vier werken de kinderen aan een technische opdracht die spannend, leuk en leerzaam is. De wedstrijd begint op school en eindigt met een grote landelijke finale in het Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem. Het regionale toernooi Noord is bij Hanzehogeschool Groningen op 2 April a.s.
05 februari

Leerlingen voortgezet onderwijs op bedrijfsbezoek in Week van de techniek

Veel jongeren weten weinig van de beroepen in de sector techniek. De technische branche biedt interessante carrièremogelijkheden aan een generatie die de banen niet voor het oprapen heeft. Daarom is het zo belangrijk om jongeren in de keuken te laten kijken en ze te laten zien wat het werken in deze sector inhoudt.
05 februari

Stagebureau Zuidoost-Drenthe is unieke samenwerking tussen zes scholen

Donderdag 12 februari 2015 wordt de officiële samenwerkingsovereenkomst van Stagebureau Zuidoost-Drenthe bekrachtigd. De zes partnerscholen ondertekenen die middag om 16.00 uur de overeenkomst. Het betreft een samenwerking tussen vijf scholen in het voortgezet onderwijs in Emmen en Coevorden en één ROC. De vertegenwoordigende scholen zijn Terra Emmen, Carmelcollege, Esdal College, Hondsrug College, De Nieuwe Veste en Drenthe College.
05 februari

DChallenge in Dagblad van het Noorden

Gisteren verscheen in het Dagblad van het Noorden een artikel over het organisatieteam van Dchallenge. In het artikel staat onder anderen voor wie de DChallenge gehouden word. Zie het Artikel hieronder.
02 februari

Week van de techniek

Veel jongeren weten weinig van de beroepen in de sector techniek. De technische branche biedt interessante carrièremogelijkheden aan een generatie die de banen niet voor het oprapen heeft. Daarom is het zo belangrijk om jongeren in de keuken te laten kijken en ze te laten zien wat het werken in deze sector inhoudt.
30 januari

Geslaagde Open Dag

DC-breed meer bezoekers geteld De stofwolken van de Open Dag dalen neer en de eerste reacties lijken positief. De locaties hadden de presentaties goed voor elkaar en ondanks dat het weer niet helemaal meespeelde hebben toch veel leerlingen en ouders de weg naar DC gevonden. Eerste inschattingen laten zien dat we DC-breed ruim 300 bezoekers meer hebben mogen verwelkomen als vorig jaar.
14 januari

Verkiezingen Drentse Kei 2015

Ieder jaar kiest Drenthe College de beste student en docent van het jaar en het beste leerbedrijf; onze Drentse Keien. Dit jaar zijn er in iedere categorie weer drie genomineerden. Maak nu je keuze en bepaal wie er in 2015 deze titel wint.
18 december

Waardering van Minister voor samenwerking Yorneo en Drenthe College

De Minister noemt in haar brief van 12 december j.l. over kwetsbare jongeren de samenwerking tussen Yorneo en Drenthe College een goed voorbeeld van samenwerking om school uitval van te voorkomen De Minister schrijft in haar brief dat: “Drenthe College werkt sinds 2011 samen met jeugdhulporganisatie Yorneo om het pedagogisch klimaat op school te verbeteren.
12 december

Drenthe College beste grote ROC van Noord-Nederland

ASSEN - In de vandaag gepubliceerde tweede editie van MBO-Keuzegids 2015 staat Drenthe College zevende. Het rapportcijfer is gestegen van 64,5 punten naar 67 punten.
01 december

FIRST LEGO League 2014 – World Class

Na maanden van voorbereiding met de enthousiaste ondersteuning van het leerbedrijf Young Dynamic ging op zaterdag 29 november 2014 de vierde editie van de regiofinale van de FIRST LEGO Leagu van de regio Drenthe-Zuid van start. Het thema bij de wedstrijd was deze keer World Class.
20 november

Opening Onderwijspark Ezinge

Koning Willem-Alexander heeft woensdagmiddag Onderwijspark Ezinge in Meppel geopend.
19 november

Drenthe College gastheer voor de MBO werkconferentie

Dinsdag 11 november was Drenthe College gastheer voor de landelijke werkconferentie “MBO en gemeentelijk jeugdbeleid: dit werkt!”. De conferentie had als doel om een impuls te geven aan de samenwerking tussen MBO scholen en gemeenten in de ondersteuning van jongeren tijdens hun schoolloopbaan.
18 november

Bezoek PvdA-kamerlid Tanja Jadnanansing aan Bedrijfsvakschool Techniek

PvdA-kamerlid Tanja Jadnanansing heeft vrijdag 7 november een bezoek gebracht aan nieuwe Bedrijfsvakschool Techniek aan de Anne Paulownlaan. Tanja Jadnanansing is Tweede Kamerlid van de PvdA en is portefeuill houdster voor die partij voor Onderwijs, Culturen en Wetenschap, en met Veiligheid en justitie.
23 oktober

Bedrijven en onderwijs organiseren samen Technics4You

Een aantal scholen voor voortgezet onderwijs, de Vereniging Parkmanagement (VPB) en een aantal technische bedrijven organiseren op 24 oktober samen een nieuwe aflevering van Technics4You.
16 oktober

Studenten Drenthe College geven vorm aan sociale wijkteams in Assen

De gemeente Assen heeft studenten Zorg & Welzijn van Drenthe College gevraagd om de sociale wijkteams mede vorm te geven.
09 oktober

TT-Instituut voorbeeldfunctie voor innovatief onderwijs

Op woensdag 8 oktober jl. verrichtte Hans de Boer, voorzitter VNO-NCW Nederland, de officiële opening van het TT-Instituut van het Drenthe College. Het TT-Instituut leidt, in nauwe samenwerking met Innovam, Top-Technici op voor de auto- en motorbranche.
06 oktober

Drukke week van de Alfabetisering voor DC

In de Week van de Alfabetisering worden landelijk veel activiteiten georganiseerd om zo de aandacht te vestigen op het belang van geletterdheid. DC Start heeft hieraan flink bijgedragen.
02 oktober

Studenten Drenthe College geven vorm aan sociale wijkteams in Assen

De gemeente Assen heeft studenten Zorg & Welzijn van Drenthe College gevraagd om de sociale wijkteams mede vorm te geven
15 september

Drukke Week van de Alfabetisering voor DC

In de Week van de Alfabetisering worden landelijk veel activiteiten georganiseerd om zo de aandacht te vestigen op het belang van geletterdheid. DC Start heeft hieraan flink bijgedragen.
12 september

Peuterspeelzalen Assen, Kinderopvang Assen en Drenthe College openen leerafdeling

Stichting Peuterspeelzaalwerk Assen (SPA) en de Algemene Stichting Kinderopvang Assen (Aska) zijn in samenwerking met Drenthe College op woensdag 3 september jongstleden gestart met een leerafdeling. Vanaf dit schooljaar lopen vijftien tweede- en derdejaars studenten van de opleiding pedagogisch medewerker stage op de afdeling. Naast twee dagen stage en twee dagen theorie op school krijgen de studenten op de woensdag specifieke thema’s aangeboden (onder andere communicatie, pedagogisch beleid et cetera) door medewerkers van de Aska en SPA. Verder kunnen op woensdag voortgangsgesprekken plaatsvinden met de BPV-begeleider. Een aantal thema’s wordt afgesloten met een certificaat. Naast dit programma is er ook tijd voor intervisie en het werken aan beroepsprestaties. Door onderwijs voor een deel op de werkvloer te organiseren wordt de kloof met de praktijk verkleind en ontstaan korte lijnen die de kwaliteit van de stage en de opleiding ten goede komen. De officiële opening van de leerafdeling vindt plaats op woensdag 17 september van 18.00 uur tot 20.00 uur in Cicero (Anne de Vriesstraat 70) in Assen.
01 september

Bezoek gedeputeerde Henk van de Boer aan Techniek locaties Emmen

12 mei

Nu met betere en nieuwere lesmateriaal dan voorheen!

Inloggen


Wachtwoord vergeten? Klik hier