Business College niv. 3 & 4

In de commercie draait het simpel gezegd om in- en verkoop, het spel tussen vraag en aanbod. De groothandel koopt producten in grote partijen in en verkoopt deze in kleinere partijen door aan de detailhandel.
Meer info

Haar- & Schoonheidsverzorging niv. 2, 3 & 4

Als kapster of schoonheidsspecialist vind je het leuk om met het uiterlijk van mensen bezig te zijn. In deze beroepen staat werken met mensen centraal.
Meer info

Horeca & Facilitaire Dienstverlening niv. 2, 3 & 4

De wereld van de horeca zorgt dat mensen met plezier kunnen eten en drinken. In de horeca kan je werken als gastheer of gastvrouw, achter de bar, in de bediening of in de keuken.
Meer info

Kantoor, Commercie & Ondernemen niv. 2

Bij het leiden van een bedrijf of organisatie komt heel wat kijken. De meeste managers worden dan ook ondersteund door specialisten op divers gebied. Van financiën en regelgeving tot agendabeheer en salarisadministratie.
Meer info

Uniform & Veiligheid niv. 2 & 3

Orde en veiligheid krijgen in Nederland veel aandacht. Er zijn steeds meer bedrijven die zelf beveiligingsmedewerkers in dienst nemen en bovendien neemt het aantal particuliere beveiligingsbedrijven de laatste jaren sterk toe.
Meer info

Vrije Tijd, Leefstijl & Sport niv. 2, 3 & 4

Steeds meer mensen zien dat sporten en bewegen een belangrijk onderdeel zijn van een gezonde leefstijl. Werken in deze branche is afwisselend en uitdagend maar ook veeleisend.
Meer info
Home Economie & Dienstverlening
Onze opleidingen Economie & Dienstverlening

Binnen de sector Economie & Dienstverlening wordt een breed scala aan opleidingen aangeboden. Van haar- en schoonheidsverzorging en sport & bewegen tot horeca en zakelijke dienstverlening.

Binnen deze beroepen is het van belang dat je een dienstverlenende instelling hebt. Je moet het leuk vinden om met mensen te werken, ze te adviseren en ze bij te staan met raad en daad.

 

 

 

Aanmelden of hulp kiezen?

Assen

Anne de Vriesstraat 70
Bekijk deze locatie

Emmen

Van Schaikweg 94
Bekijk deze locatie

Emmen

Ubbekingecamp 1
Bekijk deze locatie

Emmen

Emmalaan 25
Bekijk deze locatie

Meppel

Ambachtsweg 2
Bekijk deze locatie

Aanmelden of hulp kiezen?

Sector Economie aanmelden hulp bij kiezen

Aanmelden of hulp bij kiezen?

Meld je aan voor een van onze opleidingen van Economie en Dienstverlening.
Weet je nog niet precies welke opleiding je wilt doen? Wij helpen je graag kiezen.

Quotes

student quote economie en dienstverlening

Titel: 
‘Stage om te ontdekken waar ik het liefst wil werken…’
Tekst: 
“Ik vond de overgang vanuit het VMBO prima, ik stroomde zo in. In het begin van de opleiding heb je korte lesdagen, met een stage worden de dagen langer. We hebben veel toetsen en het is veel werk. Relatief ook méér dan andere opleidingen, denk ik, maar je kunt er ook veel meer kanten mee op.”
Naam: 
Ilsa Tijdeman
Beroep: 
Student Kantoor, Organiseren & Administratie

Gouden Blok - Grote Afbeelding

Samenwerking met Stenden geeft opleiding Horeca stimulans

Samenwerking met Stenden geeft opleiding Horeca stimulans

Met de start van schooljaar 2015-2016 hebben alle studenten van de opleidingen Horeca en Facilitaire Dienstverlening  in Emmen hun intrek genomen in een prachtige nieuwbouwlocatie die DC in samenwerking met Stenden Hogeschool aan de Van Schaikweg heeft gerealiseerd.

 

Stenden biedt op deze locate de AD-opleiding oftewel Hogere hotelschool aan. Mbo en hbo komen op de nieuwe locatie samen in het Leerbedrijf Grand Café Restaurant Stones. Vanaf september is Stones dé plek in Emmen om te lunchen, dineren, of een drankje te drinken. Studenten van Drenthe College en Stenden Hogeschool gaan samen het leerbedrijf runnen. Zij koken, bedienen en managen de dagelijkse gang van zaken van Grand Café Restaurant Stones.

Het nieuwe gebouw dat aan het gebouw van Stenden vast zit bestaat uit het leerbedrijf en een aantal ruimtes voor de lessen. Zo zijn er vier theorie lokalen, één computerlokaal, één docentenruimte,  een receptie en een gespreksruimte. Het leerbedrijf  bestaat uit de kantine, de horecakeuken en het café restaurant.

 

Win-Win

• Regionaal horeca en facilitair onderwijs van hoge kwaliteit;

• Naadloze doorstroming van het mbo naar het hbo ;

• Hoger opgeleide horeca medewerkers in de regio;

• Een uitdagende leeromgeving;

• Directe link theorie en praktijk;

• Nieuw maatschappelijk verantwoord horeca concept in de regio;

  • Volgen van commerciële trends en ontwikkelingen;

  • Een leuk restaurant voor Emmen met een bijzonder eet- en drinkconcept;

  • Een goede opleidingsplaats van studenten voor werkgevers in de horeca en gastvrijheidsbranche

Zwart blok

Positive Action: werken aan een positief onderwijsklimaat

Titel: 
Positive Action: werken aan een positief onderwijsklimaat
Omschrijving: 

Drenthe College werkt sinds 2011 samen met jeugdhulporganisatie Yorneo om het pedagogisch klimaat op school te verbeteren en voortijdig schoolverlaten te voorkomen. De Minister van OCW heeft laten weten dat zij deze samenwerking een goed voorbeeld vindt om uitval te voorkomen. Yorneo stimuleert ‘Positive Action’ van docenten; positief gedrag van docenten draagt eraan bij dat ook studenten positief gedrag laten zien.

Lees verder

Inloggen


Wachtwoord vergeten? Klik hier