Home Basisschoolleerlingen uit Emmen naar collegetour Andre Kuipers
Basisschoolleerlingen uit Emmen naar collegetour André Kuipers
01/06/2018 - 14:00

Vrijdag 8 juni 2018 geeft André Kuipers een Techniekpact Collegetour bij DC Tech (Drenthe College) in Emmen. Ruim 300 leerlingen van basisscholen uit gemeente Emmen zijn hierbij aanwezig. Astronaut André Kuipers neemt de groep 7 leerlingen van de scholen mee op een boeiende reis door de wereld van ruimtevaart, wetenschap en techniek.

 

In de collegetour, met Sander Koenen als moderator, leren de leerlingen over zwaartekracht, gewichtloosheid, de rol van techniek en wetenschap in de ruimtevaart. André Kuipers geeft antwoord op vragen die de leerlingen vooraf hebben ingestuurd. Aansluitend aan de collegtour gaan de leerlingen in workshops aan de slag en coole dingen maken en doen. De collegetour wordt georganiseerd door provincie Drenthe, Bètapunt Noord, Carmelcollege, Esdal College, Hondsrug College, DC Tech, NHL Stenden Hogeschool en Rijksuniversiteit Groningen.
 

14 dagen Techniek Noord-Nederland
De Techniekpact Collegetour wordt georganiseerd in aanloop naar de Jaarconferentie van het Nationaal Techniekpact die op maandag 18 juni 2018 op het TT Circuit in Assen plaatsvindt. Noord-Nederland wil als gastheer van de conferentie ook breder bekendheid geven aan de vele activiteiten die regionaal worden georganiseerd om kiezen, leren en werken in de techniek te stimuleren. Van 5 tot 18 juni worden gedurende de 14 dagen Techniek Noord-Nederland verschillende activiteiten extra onder de aandacht gebracht.

 

Wetenschap en techniek in de klas
In het Nationaal Techniekpact is afgesproken dat in 2020 alle basisscholen wetenschap en techniek aanbieden aan hun leerlingen. André Kuipers wil als ambassadeur van het Techniekpact zoveel mogelijk basisschoolleerlingen en leerkrachten hiervoor enthousiasmeren. De komende jaren zijn technologische innovaties nodig voor vele maatschappelijke uitdagingen. De jongeren van nu moeten hiervoor straks de oplossingen brengen. Dit betekent dat er meer jongeren nodig zijn met bèta technische vaardigheden. Door leerlingen op een vroege leeftijd in aanraking te laten komen met wetenschap en techniek maken zij sneller een positieve keuze voor deze richting.

 

Het programma van de dag is als volgt:

10.00 – 10.15 uur            Welkom door Cees Bijl, gedeputeerde van de provincie Drenthe

10.15 – 11.30 uur            Collegetour met André Kuipers o.l.v. Sander Koenen

11.45 – 12.00 uur            O.v.b. mogelijkheid voor interview

12.15 – 14.00 uur            Workshops voor leerlingen en begeleiders

 

Over Nationaal Techniekpact 2020
Het Techniekpact moet de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt in de technieksector verbeteren en daarmee het (toekomstig) tekort aan technisch personeel terugdringen. In het Techniekpact staan concrete afspraken tussen bedrijfsleven, onderwijs en overheid. Meer informatie vindt u op www.techniekpact.nl.
 

Inloggen


Wachtwoord vergeten? Klik hier