Terugblik...

Glazen Huis Emmen 2019

Dat samenwerken sterk maakt, heeft DC Emmen afgelopen december flink bewezen tijdens het Glazen Huis in Emmen. Dankzij de inzet van onze studenten, collega’s, partners en alle donateurs, is er een fantastisch bedrag van € 22.185,83 opgehaald voor het Nationaal Ouderenfonds.

Samen sterk
Binnen Drenthe College Emmen was er veel aandacht voor het goede doelenproject. Bijna alle opleidingen hebben hun steentje bijgedragen. Zo leverden techniekstudenten prachtige producten voor de verkoop en waren er een aantal sterke acties, zoals de fietsmarathon bij Popping Sport, het Groot Dictee aan de Ubbekingecamp, de acties van studenten Uiterlijke verzorging, het glazen huisje aan de Veldlaan en natuurlijk alle activiteiten op de locatie van het Glazen Huis. Daarnaast was er ook vooral de hulp vanuit de ondersteunende diensten, zoals van conciërges en de Repro, niet vergeten. Samen hebben is er gezorgd voor een prachtig resultaat!

Stap vooruit
Collega Albert Jan Benjamins heeft een heel positief gevoel overgehouden aan het project. “We hebben in vergelijking met voorgaande jaren echt een stap vooruit gemaakt als je kijkt naar wat we hebben bereikt, het aantal donaties en de wijze waarop het leefde binnen DC. We waren dit jaar ook veel meer zichtbaar. De rode kleur van Drenthe College was goed vertegenwoordigd in het centrum van Emmen en ook door Dagblad van het Noorden en RTV Drenthe werden we opgepikt.”

“En niet geheel onbelangrijk, de sfeer en energie op de locatie in Emmen centrum was gewoon top. Twee studenten, Kevin Koster en Tine Knol, hadden hierin een grote rol. Zij hebben op locatie de leiding genomen en dit erg goed opgepakt. 

Er was zoveel saamhorigheid! Zo was er een student die eerst aangaf maar één dag te komen, maar uiteindelijk alle dagen aanwezig was omdat ze het zo naar haar zin had. Dat zijn mooie complimenten!

Voor de regio
Het Nationaal Ouderenfonds gaat het gedoneerde geld besteden aan projecten om eenzaamheid aan te pakken onder 55-plussers in de regio Emmen. Zo wordt het geld o.a. gebruikt om een ‘boodschappenbus’ te laten rijden voor ouderen die niet meer mobiel zijn.