Regio Assen...

Visio De Brink, Expertise Centrum Zorg & Welzijn

Visio De Brink biedt wonen, logeren en dagbesteding voor volwassenen vanaf achttien jaar met een visuele en verstandelijke beperking en/of andere beperkingen. Wij zijn gespecialiseerd in het bieden van zorg op maat voor cliënten met een vaak complexe zorgvraag. Uitgangspunt is dat we onze cliënten een zo normaal mogelijk leven bieden: gewoon als dat kan, bijzonder waar nodig.

Wonen en dagbesteding
Het terrein van Visio De Brink is ingericht als woonwijk met straten en moderne aangepaste woningen. In iedere woning wonen vier tot tien cliënten die goed bij elkaar passen. Elke cliënt heeft een eigen zit-slaapkamer. 

Op het terrein hebben we een aangepast zwembad, een aangepaste speeltuin, een supermarkt, cadeauwinkel, restaurant en (kinder)boerderij voor cliënten en medewerkers. Sommige voorzieningen, zoals de speeltuin en de kinderboerderij, zijn toegankelijk voor bezoekers uit de buurt.

Visio De Brink heeft een gevarieerd aanbod aan dagbestedingsactiviteiten. Onze cliënten kunnen vijf dagen per week deelnemen aan de activiteiten gericht op ontspanning en ontwikkeling. 

Onderwijs
Irene Kornet, opleidingscoördinator bij Visio De Brink: “De afgelopen negen jaar werkte Visio De Brink met het Drenthe College samen in het Gilde Leren. Dit heeft een mooie basis gelegd voor onze nieuwe uitdaging: vanaf komend schooljaar start het Expertise College Zorg & Welzijn.

Dit nieuwe onderwijsconcept biedt studenten de kans om expert te worden in het begeleiden van mensen met een visuele en/of verstandelijke beperking. De unieke leeromgeving - school en stage op een locatie - biedt begeleiding vanuit het leerhome bij Visio De Brink in Vries door docenten en coaches van onder andere het Drenthe College.”

Onderstaande opleidingen bieden de mogelijkheid school en stage te combineren bij het Expertise College Zorg & Welzijn, klik op de link voor meer informatie:

Dienstverlening Helpende Zorg en Welzijn

Combitraject Medewerker Maatschappelijke Zorg & Verzorgende IG

Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg

Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen

Verpleegkundige

 

 

De opleiding in beeld