Toerisme, Vrije Tijd & Evenementen | 09 december 2019

No Limit Events en Drenthe College tekenen samenwerkingsverklaring

Drenthe College en evenementenorganiator No Limit Events uit Emmen hebben een intentieverklaring getekend. No Limit Events is onder meer bekend van Emmen on Ice en het Hello-festival. Op basis van deze overeenkomst gaan diverse opleidingen  van Drenthe College de komende weken onderzoeken op welke wijze zij bij de evenementen van No Limit Events betrokken kunnen worden.

Richard de Groot van No Limit Events: “We zijn in hart en nieren een Drents organisatiebureau. Het is dan ook voor ons enorm belangrijk om verbinding te maken met diverse Drentse partijen. En als je dan praat over ‘onderwijs’ dan kom je vanzelf terecht bij Drenthe College. En omdat Drenthe College ook actief op zoek is naar de verbinding met de regio verliepen de gesprekken die tot deze  overeenkomst hebben geleid snel en soepel”.

Albert Bruins Slot, voorzitter College van Bestuur van Drenthe College: “De uitdaging waar we  als opleidingsinstituut voor staan is het vinden van relevante opdrachten voor onze studenten. We zeggen dat we opleiden voor méér dan een diploma; we geven onze studenten graag een waardevolle levenservaring mee. Dat kan alleen als we in staat zijn om samen met het regionale bedrijfsleven goede opdrachten te ontwikkelen. Het mag duidelijk zijn dat de evenementen die No Limit Events organiseert tal van werkzaamheden kent waar onze studenten waardevolle praktijk ervaring kunnen opdoen.”

De komende weken gaat Drenthe College intern onderzoeken welke projecten goed aansluiten binnen de diverse opleidingen: daarbij kan gedacht worden aan technische opleidingen, evenement-organisatie en bijvoorbeeld horeca. Bruins Slot: “De opdracht is zonneklaar: kies niet onmiddellijk heel veel opdrachten, maar selecteer vooral dié onder- delen die opkorte termijn kansrijk zijn. En ontwikkel van daaruit de samenwerking gedurende de komende jaren.” De Groot vult aan: “We zijn blij met die toezegging dat we meerdere jaren met elkaar gaan optrekken; vanuit die bestendigheid kan iets moois groeien.”