Office, Economie en Communicatie | 04 december 2019

Studenten DC onderzoeken doorontwikkeling Grachtenfestival

Zestig eerstejaars studenten van het Business College van Drenthe College Meppel gaan in opdracht van de Stichting Meppel Vol Vaart een bijdrage leveren aan de doorontwikkeling van het Grachtenfestival. De studenten zijn daar dinsdag 26 november mee gestart; Arnold Schuurman (voorzitter van het Grachtenfestival) heeft de opdracht samen met Franciska Soer-Evers (bestuurslid) tijdens een gastcollege toegelicht.

 

De komende weken zullen de studenten aan de slag gaan met vijf onderzoeksvragen, waarmee vooral in kaart wordt gebracht waar en hoe het Grachtenfestival zich kan doorontwikkelen. De DC-studenten zullen bij de zoektocht naar de antwoorden op deze vragen en het bedenken van nieuwe initiatieven vooral rekening moeten houden met de doelstellingen van het evenement en zoveel mogelijk gebruik maken van lokale ondernemers en leveranciers.

 

De studenten van DC waren erg enthousiast over deze opdracht: het is een betekenisvolle en uitdagende opdracht waarmee zij hun theoretische kennis kunnen verdiepen. De uitdaging zit erin dat de studenten in groepen aan het werk gaan, ideeën ontwikkelen en deze in januari presenteren. Het bestuur zal per deelvraag een winnaar bepalen en de ideeën worden meegenomen in de doorontwikkeling van het festival in de komende jaren.

 

Opleidingsmanager Marloes Spoelder: “Deze aanpak past helemaal binnen de strategie van Drenthe College Meppel om verbinding te maken met de regio en door dié regio te worden gewaardeerd voor het onderwijs én de samenwerking met bedrijven, instellingen en overheden. In die zin zien we uit naar het voortzetten van de samenwerking met het Grachtenfestival in de toekomst.”

 

Over het Grachtenfestival

Het Grachtenfestival Meppel is een jaarlijks terugkerende 3-daags evenement, waarbij de grachten van Meppel centraal staan. De stad dankt een groot deel van zijn groei en bloei aan de vele vracht- en turfschepen die in vroeger jaren de stad doorkruisten en werk en handel brachten. Sinds 2005 vindt het Grachtenfestival plaats. Het is uitgegroeid tot een bovenregionaal evenement dat jaarlijks ca. 50.000 bezoekers trekt. Het Grachtenfestival vindt in 2020 plaats op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juni.