Nieuwsoverzicht | 31 januari 2020

Techniektour voor Emmense vmbo-leerlingen

Ruim honderdtwintig tweedejaars vmbo-leerlingen van Hondsrug College en Esdal College zijn onlangs op Techniektour geweest. Deze leerlingen staan binnenkort voor een belangrijke profielkeus. Zij hebben vragen als 'is techniek iets voor mij?' en 'welk profielvak ga ik kiezen?'. De Techniektour, waarbij leerlingen een uniek kijkje krijgen in de wereld van techniek, kwam op het juiste moment!

Bezoek aan verschillende bedrijven
Speciaal voor de Techniektour openden vier bedrijven in de installatie- en elektrotechniek hun deuren of ze namen de leerlingen mee naar locaties waar ze projecten uitvoeren.

  • Harwig installatietechniek heeft de de leerlingen in eigen huis ontvangen voor een rondleiding en een interactief spel over techniek.
  • De Groot Installatiegroep liet de leerlingen zien wat er technisch allemaal nodig is voor al het waterplezier binnen een vakantiepark. De Groot Installatiegroep heeft voor het vakantieresort Hof van Saksen de techniek achter het gigantische indoor waterglijbanencomplex uitgevoerd. Een zeer bijzonder project met een grote glijbaantoren, een skim-out ruimte, waterbuffer, technische kelder en vijf verschillende glijbanen. 
  • Wat komt er kijken bij de installatie van zonnepanelen en hoe werkt een aarding-installatie in de badkamer? Wat zijn de veiligheidsregels? Hiervoor hebben de leerlingen TSH vakopleidingen in Emmen bezocht.
  • Niemeijer Installatietechniek heeft de leerlingen een kijkje laten nemen bij de bouw van het nieuwe Terra College in Emmen. Dit nieuwe gebouw wordt voorzien van diverse duurzame toepassingen, zoals led-verlichting i.c.m. bewegingsmelders en mogelijkheid tot dimmen.

Inspiratie voldoende dus voor de leerlingen. Het was een unieke kans om ook eens de 'achterkant’ van projecten te zien die je normaal gesproken vooral als klant of bezoeker ervaart. Een mooie ervaring die de leerlingen laat nadenken over een eigen toekomst inde techniek. 

Organisatie Techniektour
De Techniektour is een initiatief van de Technetkring in Emmen. Het evenement wordt in nauwe samenwerking met bedrijven uit de installatie- en elektrobranche georganiseerd door de techniekopleidingen van Drenthe College. Dit jaar vond de tour plaats op 30 en 31 januari.