Nieuwsoverzicht | 17 september 2019

Drenthe College en Koninklijke Visio openen Technologisch (T)huis van Morgen

Burgemeester Marcel Thijssen van de gemeente Tynaarloo heeft maandag 16 september het (T)huis van Morgen feestelijk geopend. In het (T)huis van Morgen onderzoeken studenten, zorgverleners én zorgvragers vanuit het practoraat Zorg & Technologie de werking en mogelijkheden van technische toepassingen in de zorg.

Het (T)huis van Morgen is een verplaatsbare zorgunit die tot en met januari 2020 op het terrein van Koninklijke Visio in Vries staat. Hier onderzoeken Mbo studenten zorg en verpleegkunde (niveau 2, 3 en 4) samen met zorgverleners welke technologische toepassingen zorgvragers kunnen helpen om langer, op een prettige manier, zo zelfstandig mogelijk te leven en wonen. De toepassingen hebben een breed gebied aan mogelijkheden, bijvoorbeeld ondersteuning bij onrustig gedrag en verdriet of bieden een manier waarop mensen met een visuele beperking kunnen gamen.
De studenten worden begeleid door docenten van Drenthe College, medewerkers van Visio de Brink, studenten van Hanzehogeschool Groningen en leveranciers.

Rtv Drenthe kwam langs en maakte er een filmpje over.