Metaal-, Elektro- en Installatietechniek | 06 juni 2019

Indrukwekkende prestatie DinamiCo Solar Team op NK

Juni 2019 - Het Solar team van het Drenthe College, DinamiCo, liet op het NK Solarraces in Akkrum een geweldig staaltje teamwork zien. Dit NK wat de 1e race in het World Cup circuit was stond voor het team in het teken van het kunnen varen met de boot. Door zeer goed teamwork verbaasde het Team DinamiCo zichzelf maar vooral ook de organisatie. De indrukwekkende prestatie zat vooral in het deels halen van de endurance race op vrijdag en het uitvaren van 2 races op de zaterdag van de sprint en het rondje Akkrum.

Door de vele innovaties van dit jaar en het missen van aansluiting nieuwe elektrostudenten, 3e jaars, kwam er veel druk op de huidige 4 teamleden om in een paar weken de boot startklaar te krijgen. In de werkplaats werd gewerkt aan een nieuwe trailer. De WTB-ers maakten werk van het nieuwe hydraulisch stuursysteem, een innovatie wat het DC als enige team in het veld heeft op dit moment.

Het inbouwen van het stuursysteem opgepakt moest worden door de 4 teamleden onder tijdsdruk voor het NK in Akkrum. Dit betekende dat de studenten na hun stagedagen meteen in de middag en avond aan de boot klusten. Doordat de boot bij installatiebedrijf Unica op het Waanderveld staat konden Nick, Sven, Raynor en deels Bart ook in de weekenden verder met het vaarklaar maken van de boot.

Tijdens de endurance race (56 km) werd het team DinamiCo weer op de proef gesteld. Stuurman Nick van der Veen moest na 20 kilometer de boot aan de kant leggen vanwege oververhitting van de accu. Besloten werd na overleg om de race voor de helft af te maken en te gaan onderzoeken wat er voor de volgende dag verbeterd kon worden om dan de races te kunnen uitvaren. Het team was trots op wat er wel gelukt was en dit gaf moed voor de volgende dag. De zaterdag werd het “rondje Akkrum” gevaren, een ronde van 1,7 km die in een uur zo vaak mogelijk gevaren moest worden. Hoge snelheid is dan een vereiste. DinamiCo start zeer goed en kon tot ¾ van de race goed meekomen.