Inburgering en Basisvaardigheden | 07 juni 2019

Feestelijke primeur bij Drenthe College

Juni 2019 - Op donderdag 6 juni hebben de eerste drie cursisten van de taalcursus 1F hun diploma ontvangen bij Drenthe College. Een primeur, want niet eerder was er een erkend diploma te halen voor de Nederlandse taal op 1F niveau.

De gediplomeerden hebben examen gedaan in de onderdelen lezen, luisteren, schrijven, spreken en gesprekken voeren. Joanna laat weten erg blij te zijn met haar diploma. “Eindelijk is het zover. Ik heb mijn diploma gehaald. Ik ben heel erg blij dat mij dat gelukt is. Ik dacht eerst dat ik het niet zou halen. We hebben heel veel geoefend op school en thuis was ik er ook vaak mee bezig. Ik hoop dat ik door mijn 1F diploma een leuke baan krijg. Ik ga natuurlijk ook door met de opleiding op 2F niveau om zo een nog hoger niveau te halen.” Ewelina voegt daar aan toe dat ze ook erg blij is met haar diploma en dat ze een stuk zekerder is geworden over de Nederlands taal.

Taalcursus 1F niveau
Vanaf 1 januari 2018 is het mogelijk om bij Drenthe College aan het Stadionplein in Emmen een taalcursus op 1F niveau te volgen. Deze cursus is bedoeld voor mensen die hun Nederlandse taalvaardigheden willen verbeteren en het diploma geeft toegang tot een opleiding Nederlandse taal op 2F niveau. Alle drie de gediplomeerden zijn inmiddels gestart met de 2F cursus bij Drenthe College.