Horeca en Facilitair | 07 mei 2019

Bibi winnaar Drentse kei

April 2019 - Voor de tiende achtereenvolgende keer heeft Drenthe College de Drentse Keien uitgereikt: de awards voor de beste student en het beste leerbedrijf. De winnaar in de categorie studenten is Bibi de Wit, student Horeca uit Meppel, geworden.

“Bibi de Wit is een student die zich onderscheidt door een geweldige drive, een grote vakkennis en een geweldige passie voor haar toekomstige beroep. Zij heeft voor zichzelf besloten tot de absolute top van de Horeca te willen behoren en zet daarom extra stappen om die top te behalen”, aldus de jury.

De jury vindt het opmerkelijk dat een zo jonge professional zich nu al staande weet te houden in een beroepswereld waar het uiterste van medewerkers wordt gevraagd in termen van kwaliteit, originaliteit en klantgerichtheid. De keus van Bibi om stage te gaan lopen bij een 2 sterren restaurant (De Groene Lantaarn; Zuidwolde) en om in de vrije tijd een extra stage bij een 3 sterren restaurant (De Librije; Zwolle) te volgen is voor de jury het beste bewijs van haar gedrevenheid.

Het leidt volgens de jury geen twijfel dat Bibi het beste voorbeeld is van een student die zichzelf uitdaagt en op zoek is naar meer dan een diploma. In het juryrapport is te lezen dat Bibi met haar gedrevenheid een top-ambassadeur is voor het mbo in het algemeen en Drenthe College in het bijzonder.