Bouw, Afbouw en Wonen | 08 april 2019

Studenten Techniekcentrum knappen verkeerstoren op

April 2019 - De verkeerstoren uit het voormalige Verkeerspark is terug in Assen. De gemeente Assen heeft de toren onlangs gekocht bij een openbare veiling. Studenten van Drenthe College in Assen gaan de toren het komende schooljaar in opdracht van de gemeente ombouwen tot een veilig en aantrekkelijk speeltoestel. Naar verwachting is de verkeerstoren in het voorjaar van 2020 definitief terug in de binnenstad.

Het terugbrengen van de verkeerstoren naar de binnenstad van Assen is onderdeel van het initiatief van de gemeente en Vaart in Assen om spelen in de stad te stimuleren. De gemeenteraad heeft daarvoor in februari krediet vanuit het Binnenstadsfonds verstrekt. Naast het initiatief voor de verkeerstoren voert de gemeente onder meer gesprekken met de ondernemers in de winkelstraten over extra speelmogelijkheden en kan er vanaf de zomer volop gespeeld worden op het Koopmansplein. Waar de verkeerstoren in 2020 exact geplaatst wordt in de binnenstad is op dit moment nog niet bekend.

 

Drenthe College
Studenten werktuigbouwkunde, elektrotechniek en schilderen van Techniek Centrum Assen gaan de komende tijd aan de slag met de verkeerstoren. Samen met docenten zorgen zij voor de nodige aanpassingen om van de verkeerstoren een goedgekeurd speeltoestel te maken. Drenthe College zoekt altijd naar mogelijkheden om inspirerend onderwijs in echte projecten aan te bieden en is dan ook blij met dit initiatief.